GENEL Haber Girişi : 11 Şubat 2020 10:15

Güvenlik kamerası takılan parkların sayısı artıyor

Güvenlik kamerası takılan parkların sayısı artıyor
Eyüpsultan Belediyesi, yerleştirdiği MOBESE kameralarıyla 24 saat boyunca canlı yayın yapılan parkları daha güvenli hale getirmeye devam ediyor.

İlk olarak İslambey Mahallesi’ndeki Hz. Halit ile Arif Paşa parklarına takılan kamera sistemi, yakın zamanda ilçedeki birçok parka kurularak sayı hızla artırıldı. Son olarak Akşemsettin ve Erdemliler Parkı’na 2’şer adet kamera takılarak güvenli parkların sayısı 11’e çıkarıldı.

11 PARKA 21 GÜVENLİK KAMERASI TAKILDI

Eyüpsultan’da şu anda Arif Paşa Parkı’nda 2, Bir Nefes Parkı’nda 2, Düğmeciler Parkı’nda 1, Emniyettepe Parkı’nda 2, Hz. Halit Parkı’nda 3, Özgecan Aslan Parkı’nda 2, Rami Cuma Muhtarlık Parkı’nda 1, Yağlıdere Parkı’nda 2, Güzeltepe Parkı’nda 2, Akşemsettin Parkı’nda 2 ve Erdemliler Parkı’nda 2 olmak üzere toplam 11 parka 21 güvenlik kamerası yerleştirildi.

ALT YAPISI UYGUN PARKLARA KAMERA KURULUMLARI DEVAM EDİYOR

Eyüpsultan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Park Bahçeler Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen çalışmayla güvenlik kameralarının kurulumu, talepler ve parkın alt yapısının uygunluk durumuna göre devam edecek.

24 SAAT CANLI YAYIN

Belediye hizmet binasında bulunan kamera takip merkezine aktarılan görüntüler, burada 24 saat boyunca canlı olarak izlenip kayıt altına alınıyor.

GÖRÜNTÜLER KAYIT ALTINA ALINIYOR

Eyüpsultan Belediyesi web sayfasından da canlı olarak yayınlanan görüntüler sayesinde vatandaşlar parklarda oynayan çocuklarını tablet, cep telefonu gibi mobil araçlarıyla uygulama üzerinden rahatlıkla izleyebiliyorlar.

Ayrıca olası bir durumda emniyet görevlilerine iletilmek üzere görüntüler 3 haftalık olarak kayıt altına alınıyor.