Bölücü terör örgütü PKK kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Kahpeler, Şırnak ile Van'da yollara döşedikleri bombalarla güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlara saldırdı. Van'daki saldırıda 2 polis memuru şehit düştü, 1 polis de yaralandı. Şırnak'ın Silopi ilçesindeki bombalı tuzakta ise aralarında bebek ve çocukların da olduğu 4 sivil öldü, 5'i polis 19 kişi de yaralandı.

İlk kalleş saldırı haberi dün saat 11:00’da Van’ın Hacıbekir Mahallesi’nden geldi. PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlatılmasıyla polis memurları Yakup Kurt ve Osman Bodur şehit oldu.

 

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.



Şehit polis memuru Yakup Kurt’un cenazesi askeri uçakla Merzifon’a buradan da karayoluyla memleketi Samsun’un Havza ilçesine getirildi.

Şehitler Kurt ve Bodur’un cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak öz geçmişleri okundu.Törende şehit Yakup Kurt’un eşi Pembe Kurt, kızları Beyza ve Elif Liva ile oğlu Muhammed Furkan, şehit Osman Bodur’un eşi Fadime Bodur, oğulları Ali Furkan, Ömer Faruk ile kızı Emine Berra Bodur gözyaşı döktü.

 

Şehit eşi Pembe Kurt ve şehit kızı Beyza Kurt güçlükle ayakta durabildi.



İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu dua sonrası şehit Yakup Kurt’un cenazesi memleketi Samsun’a, şehit Osman Bodur’un cenazesi memleketi Giresun’a tekbirler eşliğinde polis arkadaşlarının omuzlarında uğurlandı.



Törenin ardından aileleri uğurlayan Vali Taşyapan şehit Kurt’un kızı Beyza Kurt’a sarılarak teselli etti. Beyza Kurt’un Vali Taşyapan’a sarılarak ‘Babam ölmedi’ diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

HAİNLER ŞIRNAK’TA SİVİLLERİ DE HEDEF ALDI

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı dün akşam saat 19:15’te polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 5’i polis 19 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top oynadıkları da belirtildi.

BEBEK KATİLLERİ! ÖLENLER ARASINDA 4 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR

4 kişinin öldüğü 5’i polis 19 kişinin yaralandığı bu hain saldırıda ölenler arasında 4 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu ortaya çıktı. Ölenlerin 4 yaşındaki Halime Birlik, 68 yaşındaki İsa Torlak, 52 yaşındaki Ekrem Birlik ile Davut Yoksul olduğu öğrenildi.

Aralarında 6 aylık bir bebeğinde bulunduğu öğrenilen yaralıların Silopi’nin yanı sıra sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. 6 aylık bebeğin durumunun ciddi olduğu belirtildi.