Murat Gülderen Güvenli kamp teknolojileri
HABERİ PAYLAŞ

Güvenli kamp teknolojileri

Koronavirüs nedeniyle kalabalık tatil bölgelerine gitmek istemeyenlerin yeni gözdesi kamp alanları oldu. Doğa ile başbaşa açık havada çadır kurmak ya da karavanla bölge bölge gezmek isteyenler serbestleşme süreciyle birlikte hazırlıklarını tamamladı. Bu haftaki yazımızda özellikle hayatında hiç bu tarz bir tatil yapmamış olan kişilere bir rehber olacak nitelikte yeni nesil kamp ve karavan teknolojilerini anlattık.

KONUŞAN KARAVAN

Karavanlar için tasarlanan ERM Tech. adlı bu mobil uygulama, içeri yabancı kişiler girdiğinde, gaz sızıntılarında, depodaki su seviyesi azaldığında ve akü bitmesine yakın size anında uyarı veriyor. Bunu da uygulamayla bağlantılı akıllı sensörler sayesinde yapıyor.

Haberin Devamı

Güvenli kamp teknolojileri

Uygulamada ayrıca acil durum butonu da var. Karavanınızda sağlık problemi yaşamanız, rotanızı kaybetmeniz ya da tehlikeli bir durumla karşılaşmanız halinde acil durum butonuna basarak sistemde kayıtlı 3 telefon numarasına GPS konumunuzu gönderebiliyorsunuz.

POWERBANK LAMBA

Aynı anda iki işi birden yapan cihazlar her dönemde büyük ilgi görüyor. SBS adlı bu cihaz da hem geniş aydınlatmalı bir lamba hem de yarım saatte akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi yüzde 50 doldurabilen hızlı şarj cihazı olarak tasarlandı. Suya ve darbelere dayanıklı. Fiyatı 195 TL.

IŞIKLI ELDİVEN

Kamp için normal fener dışında özel ışıklı eldivenler geliştirildi. Vastar’ın geliştirdiği bu model, işaret parmağı ve başparmakta yer alan güçlü beyaz ışığa sahip. Cihaz pille çalışıyor, yani şarj ile uğraşmanıza gerek yok. Ürünü trekking, balıkçılık ve bisiklet başta olmak üzere pek çok farklı alanda kullanabilirsiniz. Fiyatı 40 TL.

Güvenli kamp teknolojileri

HEM ÇADIR HEM HAMAK

Sivrisineklerin gelmesini önleyen özel bir akıllı kumaştan tasarlanan ‘Flying Tent’ adlı bu çadır aynı zamanda isteğe göre hamak ya da üzerinize giyilebilen şık bir yağmurluk olarak da kullanılabiliyor. Ağaçlara ya da arabalara bağlanarak havaya da sabitlenebilen bu çadır 7 saniyede kurulabiliyor. Tek kişilik tasarlanan bu çadırın akıllı hava sistemi de var. Fiyatı 1000 TL.

Güvenli kamp teknolojileri

GÜNEŞ ENERJİLİ

Haberin Devamı

Cinch Pop-Up adlı çadır, doğanın ortasında bile size ev konforunu yaşatmak için tasarlandı. Su geçirmez kumaşların kullanıldığı çadırda güneş enerji paneli ve iki adet USB girişine sahip 13.000 mAh’lik güç kaynağı yer alıyor. Yine 2 adet LED lamba ve LED kazıklarla donatılan çadırı sırtınızda taşımanızı sağlayan özel sırt çantası da bulunuyor. Iki ve 4 kişilik aile modelleri olan çadırın fiyatı 1200-1500 TL arası.

TAŞINABİLİR PANEL

Güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştüren küçük sonar paneller de kamplarda olmazsa olmaz ürünler arasında. 45 watt’lık küçük bir portatif solar panel şarj cihazı, telefonunuz veya diğer elektronik cihazlarınızın pillerini şarj edebilirken 120 watt’llık panel ile LED lambalara ve mini buzdolaplarına güç verebilirsiniz. Bu paneller çantanızın üzerine de sabitlenebilir. Fiyatları 100 TL’den başlıyor.

HAFTANIN OLAYI

HER CEP’E UYAN KULAKLIK ÜRETTİ

Çinli teknoloji devi Oppo, suya ve toza dayanıklı Enco W31 adlı kablosuz kulaklığını Türkiye’de 599 TL’den satışa sunuyor. Hem Android hem de iOS telefonlar ile kullanılabilen kulaklığın iki adet yüksek hassasiyetli mikrofonu bulunuyor. Bu mikrofonlar, görüşme sırasında rüzgardan kaynaklanan hışırtıyı kesiyor. Ayrıca bu kulaklıklar, sahip olduğu özel bir algoritma ile çevresel gürültüyü de engelliyor. Cihaz ‘Denge’ ve “Bass” moduna sahip.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder