TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan-Afşin Şubesini ziyaret etti.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesinde, Maden-İş Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve halk oylaması süreci anlattı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Güvenç, 16 Nisan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin en kritik dönemlerinden birisi olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Milletin 16 Nisan'da, koalisyon derdinden, çift başlılıktan kurtulacağını ifade eden Güvenç, daha güçlü ve büyük Türkiye için yeni bir yönetim anlayışına geçileceğini, halkı da buna hazır gördüklerini belirtti.

Teşkilatlar, belediye ve ilçe başkanlarıyla hep beraber sahada olduklarını, alanda da büyük teveccüh ve destek gördüklerini dile getiren Güvenç, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyetinin en kritik oylamalarından birini 16 Nisan’da idrak edeceğiz. Sandığa gideceğiz. 16 Nisan’da hükümet sistemini değiştireceğiz. Adına parlamenter sistem denilen ama aslında parlamenter sistemden çok karma bir yapıya sahip olan, birçok yerden arızalı olan, hızlı kalkınmaya izin vermeyen bu modelden, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Milletimiz inşallah tasvip edecek evet diyeceğiz ve 17 Nisan sabahından itibaren Türkiye yeni ufuklara kavuşacak.

Avrupa'nın ve Avrupa Birliği'nin bu referandum sürecinde gösterdiği tavır, kendilerine asla yakışmamıştır. Yıllardır bu ülkeye demokrasi, insan hakları dersi vermeye kalkanların özgürlük ve demokrasi anlayışlarının ne olduğu son haftalar içinde çok açık bir şekilde görülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş iktidarının bakanlarına, Avrupa Birliği, salonlarda konuşma izni vermemiştir. Avrupa Birliği kendi müktesebatını inkar etmektedir. Halkımız ve Türkiye bunu çok iyi değerlendirecek. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Bunlara boyun eğmeyiz. 16 Nisan'da da görecekler ki ister yurt içinde yaşasın ister yurt dışında yaşasın tüm vatandaşlarımız, bu dayatma ve faşist uygulamalara geçit vermeyecek, boyun eğmeyecek. Bu sorunlar inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile sona erecek. Ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanını seçerek, koalisyonları tarihe gömeceğiz inşallah.” açıklamasında bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuiyetini dile getiren Maden-İş Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'e nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi