MENÜ

Gururumuzsun Avni

Abone Ol Google News

Yılın boks maçında, Avni Yıldırım ile dünyanın en iyisi Meksikalı Alvarez, Miami'de karşı karşıya geldi. Yıldırım, Alvarez'in ani atakları karşısında 4. raunda devam edemedi. Alvarez WBA ve WBC kemerlerini korurken milli boksörümüzün bu seviyelerde bizi temsil etmesi en önemlisiydi...

Haberin Devamı

Sonuç ne olursa olsun, Türk profesyonel boks tarihi dün gece önemli bir maça şahit oldu. 29 yaşındaki Türk boksör Avni Yıldırım ile dünyanın 1 numarası, WBA ve WBC süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Canelo Alvarez'le 80 bin kişilik Miami Hard Rock Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Bilet fiyatları dudak uçuklatsa da organizasyon muhteşemdi. Stadyuma 20 bin kişi alınırken yılın maçını en iyi yerden izlemek isteyenler 8 bin-9 bin Dolar ödedi.

6 ay önce ameliyat oldu

Alverez ringe, reggaeton müzik tarzının dünyaca ünlü şarkıcısı J Bowldvin'le çıktı. Alvarez gibi bir boksör karşısında işimiz kolay değildi. Avni'nin ayrıca 6 ay önce ameliyat geçirmesi, 1 yıldır ringe çıkmaması ve bu maçın hızlı bir şekilde kararlaştırması bizim aleyhimize işledi.

Haberin Devamı

4 raundu göremedik

29 yaşındaki milli boksörümüzün hedefi ise iyi bir maç çıkarmaktı. Tribünlerin büyük bölümü Meksikalı boksörü destekliyordu ve bu atmosfer ister istemez, ringe de yansıdı. Yumruk canavarı Alvarez karşısında Avni 2. rauntta üst üste kontra yumruklar aldı, 3. rauntta da vücuda gelen aparkatlar ne yazık ki, 4.raundu çıkmamıza engel oldu. Sonuç maalesef yenilgiyle bitti. Ancak önemli olan, Avni Yıldırım'ın bu seviyelerde boy gösterip, Türk bayrağını en iyi şekilde taşımasıydı. Teşekkürler Avni Yıldırım.

YORUM YAZ