Arama Logo

Şansal Büyüka'dan gündem değerlendirmesi

Spor dünyasının duayen isimlerinden Şansal Büyüka, Milliyet'e gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.




16
BÜYÜKA'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER
İşte Şansal Büyüka'nın 3 büyükler ve gündemle ilgili dikkat çeken tespitleri... (Milliyet)
BÜYÜKA'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER
15
TERİM SAĞLAM BİR ÖZELEŞTİRİ YAPTI
Fatih Terim, farklı Akhisar yenilgisinin ardından bahane aramadan takımı adına çok sağlam bir özeleştiri yaptı. Göztepe’nin hocası Bayram Bektaş, deplasmanda Trabzonspor’u yenmelerine rağmen “İlk yarıda attığımız gollerin arkasına sığındık, ikinci yarıdaki futbol bize hiç yakışmadı” dedi. Trabzonspor’un hocası Ünal Karaman, göreve geldiği günden beri popülizm yapmak yerine, futbolun gerçeklerini konuşuyor. Bursa Teknik Direktörü Samet Aybaba, maç sonu, bütün tahriklere rağmen mantığın ve futbolun gerçeklerinin dışına çıkmadı. Önceki yılları düşünüyorum, hocalar kaybettikleri maçlardan sonra hakeme, rakibe verip veriştirir, kendilerini temize çıkartmaya çalışırlardı. Şimdi kazanan bile, buna rağmen kendini eleştirebiliyor. Ayrıntı gibi gelebilir ama futbolda çok şey değişiyor. İyi anlamda çok şey değişiyor.
TERİM SAĞLAM BİR ÖZELEŞTİRİ YAPTI
14
GALATASARAY NEDEN DIŞARIDA KAZANAMIYOR?

- Muslera böyle hatalı golleri yerse...
- Aslantepe’de uçup giden Mariano, dış saha maçlarında ortalıkta görünmezse...
- Stoperler bu kadar uyumsuz oynarsa...
- Sinan kendine verilen şansı ısrarla geri çevirmeye devam ederse...
- Fernando eski çizgisinden uzakta kalırsa...

GALATASARAY NEDEN DIŞARIDA KAZANAMIYOR?
13
GALATASARAY NEDEN DIŞARIDA KAZANAMIYOR?

- Eren Derdiyok, kenarlardan top almakta zorlanırsa...
- Rodrigues başkasının atacağı penaltıya el koyarsa...
- Donk gibi mücadeleden yılmayan bir oyuncu takımda olmazsa...
- Aslantepe’de hız rekoru kıran takım, dış sahalarda bu kadar yavaş oynarsa...
- Aslantepe ruhu, İstanbul’dan dışarı çıkınca kaybolursa...
Elbette deplasmanda maç kazanamazsın.

GALATASARAY NEDEN DIŞARIDA KAZANAMIYOR?
12
COCU BÜYÜKLÜĞÜN FARKINDA DEĞİL

Fenerbahçe’nin hocası Cocu, maç sonrası “futbolcularımla gurur duyuyorum” dedi. Rakip Beşiktaş bile olsa bir Fenerbahçe hocası, berabere biten bir maçın ardından, “gurur duydum” diyemez. Demek ki Cocu, Fenerbahçe’nin büyüklüğünün halen farkında değil...

COCU BÜYÜKLÜĞÜN FARKINDA DEĞİL
11
KALİTEDE EKSİKLER VAR
Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç sabır istiyor, teknik direktör Cocu sabır istiyor. Kabul, geç kurulmuş bir takım, iyi mücadele eden bir takım ama kadro kalitesinde ciddi anlamda eksiklik var. Reyesler, Jailtonlar, Freylerle “Sabrın sonu selamet olur” mu? Yanılmak isterim ama hiç sanmam.
KALİTEDE EKSİKLER VAR
10
AYEW SANTRAFOR OYNAMAZ MI?
Fenerbahçe’de Slimani çok çalışıyor kabul... Ancak gol atmadıkça “bal yapmayan arı”dan farkı kalmıyor. Ayew kenar oyuncusu olarak alındı. Ancak asla kenarı kullanmıyor ve hep içeri giriyor. İşin ilginç yanı merkezde oynadığında pozisyon buluyor, özellikle çok iyi yükseliyor ve iyi kafa vuruşları yapıyor, goller atıyor. Acaba Ayew santrfor oynayamaz mı?
AYEW SANTRAFOR OYNAMAZ MI?
9
HER ŞEY VAR, SANTRAFOR YOK

Beşiktaş’ta her şey var, santrfor yok. Gomezlerden, Aboubakarlardan, Cenk Tosunlardan sonra, eldekilerle mutlu olmak, daha da önemlisi başarıyı yakalamak mümkün değil... Ama en az devre arasına kadar böyle... Yapacak bir şey yok.
Negredo’nun gidişi normal... Zaten gol atmıyordu, skor üretmiyordu. Hiç olmazsa Beşiktaş ağır bir mali yükten kurtuldu.

HER ŞEY VAR, SANTRAFOR YOK
8
VAGNER LOVE ELİNİZİN ALTINDA
Larin ümit veren bir başlangıç yaptı ama her maç biraz daha geri gitmeye başladı. Mustafa Pektemek ortada yok. Gözler ister istemez Vagner Love’a gidiyor. Bu yoklukta hiç mi süre alamaz, hiç mi şans bulamaz? En azından adamın doğasında golcülük var... Acaba Larin’e verilen şansın yarısı Vagner Love‘a verilse, hiç olmazsa bu sıkıntıya geçici de olsa bir çare olmaz mıydı? İlk yarının bitimine daha 11 hafta var ve Vagner Love bir alternatif olarak halen elinizin altında...
VAGNER LOVE ELİNİZİN ALTINDA
7
ATIBA ELLE OYNAMIYOR
Bir hakkı teslim edelim. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu dün bir video yolladı. Atiba-Ayew mücadelesinde “Penaltı” tartışması olmuş ve Atiba’nın topla eliyle oynadığı iddia edilmişti. Video pozisyonu çok açık ortaya koyuyor. Atiba’nın elle oynaması yok, yani penaltı yok.
ATIBA ELLE OYNAMIYOR
6
ZEMİNE GÖNDERME YAPTI
Şenol Güneş, Fenerbahçe maçından sonra “iyi zemine alışamadık” dedi. Hoca bu ifadesiyle Vodafone Park’ın kötü zeminine gönderme mi yaptı acaba? Bana göre öyle...
ZEMİNE GÖNDERME YAPTI
5
SİYASETİ FUTBOLA SOKMAYIN
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülke yarın belli oluyor. UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin İsviçre’nin Nyon kentinde yapacakları tercih, yarın dünya kamuoyuna açıklanacak. UEFA’nın seçimi yapacak 20 kişilik yönetim kurulu üyelerinin vicdanına, mantığına sesleniyoruz. Tarafsız kalın, işi müslüman/hristiyan ayırımına taşımayın, Avrupalı siyasilerin Türkiye’ye bakış açısına katılmayın. Siyaseti futbolun içine sokmayın.
SİYASETİ FUTBOLA SOKMAYIN
4
GÜÇLÜ YAPIMIZ UNUTULMASIN
UEFA Başkanı Ceferin’e de elbette söyleyeceklerimiz var. UEFA Başkanı olurken, Türkiye’nin kendisini nasıl desteklediğini, diğer ülkelerden Ceferin adına nasıl oy topladığını, Türkiye’nin nasıl güçlü bir yapısı olduğunu unutmasın.
GÜÇLÜ YAPIMIZ UNUTULMASIN
3
ALMANLAR İSTEMİYOR
Kaldı ki Almanya kamuoyu bu organizasyonu istemiyor. Statlar Almanya’nın adaylığını protesto eden pankartlarla dolup taşıyor. Oysa Türkiye yeni bir heyecan, Türkiye bu organizasyonu çok istiyor, Türkiye devletiyle, bütün gücüyle bu organizasyonu destekliyor.
ALMANLAR İSTEMİYOR
2
IRKÇILIK YOK MU?
Karadeniz, doyumsuz coğrafyasıyla, Gaziantep merkezli güney doğu, Urfasıyla, Mardiniyle tarih boyu gelip geçen kültürüyle, İstanbul tarihiyle, yaşamıyla, Akdeniz eşi benzer bulunmayan doğasıyla dünyanın dört bir yanından gelecek futbol misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için sabırsızlanıyor. Artık birbirinden güzel statlarımız var. Avrupa’da eşine az rastlanır otellerimiz var, toplu taşımacılığımız var. En önemlisi sınırsız bir konukseverliğimiz var. Diyorlar ki; Türkiye’de yeteri kadar demokrasi yok, özgürlük yok, ayırımcılık var, terör var. Almanya’da terör yok mu, toplumsal katliamlar yok mu, ırkçılık yok mu?
IRKÇILIK YOK MU?
1
TÜRKİYE BUNU HAK EDİYOR
Daha yakın zamanda Almanya Milli Takımı ile başarıdan başarıya koşan, Dünya kupalarını kaldıran Mesut Özil’i, hatta İlkay Gündoğan’ı Almanya linç etmedi mi? Bunun sonucu Mesut Özil, Alman Milli Takımı’nı bırakmadı mı? Bu konuda yangına körükle giden Alman Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel daha sonra kamuoyu önünde Mesut Özil’den özür dilemedi mi? Ey UEFA yönetim kurulu üyeleri... Gerçekçi olun, elinizi vicdanınıza koyun, mantığınızı çalıştırın. En önemlisi adil olun. Bu şartlarda oyunuzu kime atarsınız... Bir daha soruyorum; Bu şartlarda oyunuzu kime atarsınız? Elbette TÜRKİYE... Çünkü; TURKEY DESERVES IT! Yani; Türkiye bunu hak ediyor.
TÜRKİYE BUNU HAK EDİYOR