VAN'ın Gürpınar Belediyesi tarafından şehir merkezinde Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan 'Merkez Dükkanlar Projesi'nin temel atma töreni yapıldı. 

 

Gürpınar Belediyesi, çarşı merkezinde görüntü kirliliği ve çarpık yerleşmeye yol açan 47 eski yapının yıkımını gerçekleştirdi. Yıktırılan yapıların yerine Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan modern yapıların inşa edilmesi için geliştirilen 'Merkez Dükkanlar Projesi' için temel atma töreni düzenlendi. Törene Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, ilçe Müftüsü Alaaddin Hançer ile ilçe halkı katıldı. Törende konuşan Kaymakam Doğramacı, temeli atılan projenin kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. İlçenin çehresini değiştirmek istediklerini belirten Kaymakam Doğramacı şöyle konuştu:

 

"Burada sadece temel atma töreni düzenlemiyoruz. Herkesin gıpta ile bakabileceği bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Bu bir yenileme değil, değişim ve dönüşümün ilk adımıdır. Şehrimizi güzelleştirmek istiyoruz. Bu nedenle şehrimize yeni projeler ve yeni yollar kazandırmak için büyük uğraş veriyoruz. Sizler de bu işe sahip çıktınız. Burada huzur içerisinde yaşamak için şehrimizi elbirliğiyle kalkındıracağız. Şehrimizin çehresini değiştirmeye çalışıyoruz. Proje çok ciddi bir projedir. İnşallah kısa süre içerisinde başka projeleri de hayata geçirerek, vatandaşlarımızın hak ettikleri güzel şehrimize kavuşacağız. Proje şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun"

Editör: TE Bilisim