Haber Merkezi

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Van depreminin 8. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tanış, mesajında, Van’ımızın yaşadığı en büyük felaketlerden 23 Ekim 2011 Van depreminin 8. yıldönümünde yitirdiğimiz 644 canı, binlerce yaralımızı ve yüzlerce sönmüş ocağı, derin acı ve üzüntüyle bir kez daha andıklarını anlattı.

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde gerçekleşen iki deprem ile Van halkının derinden yara aldığını ve izlerini hala yüreklerinde yaşadığını anlatan Başkan Tanış, şu ifadelere yer verdi:
“Depremi yaşamış ve yüreğinde hissetmiş bir toplum olarak bizlere önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler konusunda toplumun tamamının bilinçlenmesi ve buna bağlı olarak gerekli eğitimleri alması şarttır. Ülkemiz özelinde ilimizin özellikle deprem tehlikesi altında olduğunu unutmadan vatandaşlarımız ve kurumlarımızla birlikte deprem ve diğer tabi afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde yaşamını yitiren 644 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dilerken, bir daha aynı acıların yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”