Gurbet´ten Uzungöl´e Dev Destek

Gurbet´ten Uzungöl´e Dev Destek

1965 Yılında Şirin Beldemiz Uzungöl´den Van Özalp Dönerdere Köyümüze İskan olarak giden Hemşerilerimiz Uzungöl´deki kardeşlerine yönelik bu yıkım çalışmasına büyük tepki gösteriyor.

Uzungöl´de gerçekleştirilmesi Planlanan Yıkımlar ile ilgili her taraftan Uzungöl´e Destek yağmaya devam ediyor.

1965 Yılında  Şirin Beldemiz Uzungöl´den Van Özalp Dönerdere Köyümüze İskan olarak giden Hemşerilerimiz Uzungöl´deki kardeşlerine yönelik bu yıkım çalışmasına büyük tepki gösteriyor.

Hemşerilerimiz adına Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Başkanı Türkay  Özbek bir mesaj yayınlayarak Uzungöl İnsanımıza Desteklerini ifade ettiler.

/resimler/2019-10/4/1529525537738.jpg

İşte o mesaj:

Uzungöl deki yıkım  tebligatı  Van da yaşayan Uzungül´lüler olarak bizi de son derece üzmüştür. Uzungöl  de yapılması planlanan bu işlem  sorunun çözümüne ilişkin bir katkı sağlayacağına inanmıyoruz.

Tam tersi bir çok mağduriyetler ortaya çıkaracaktır. Oradaki doğal dokunun bir santimine bile dokunmadan ve kendi tapulu mülkiyetlerinde yapılan bu binaların öyle çok uluslu şirketlerin  veya ulusal şirketlerin  değil  çok yüklü miktarda borç altına giren aile işletmelerinindir.  

  Bu yıkımın  tebligatı bile oradaki ve buradaki insanların moralini bozmaya yetmistir. Biz Dönerdere köylüleri olarak değerli  yetkililerimizin yıkmak yerine daha bir orta yol bulma üzerine  yoğunlaşacaklarına olan inanç ve ümidimizi korumak istiyoruz.
Saygılarımızla..
Türkay ÖZBEK
DÖNERDERE KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ BAŞKANI



Anahtar Kelimeler: Gurbet Uzungöl Destek

İlginizi Çekebilir