Gurbette Hoçego Ağlattı

Gurbette Hoçego Ağlattı

Van İli Özalp İlçesi Dönerdere Köyünde yaşayan Hemşerilerimizden Hacı Mustafa Özbek Dönerdere Köyünde Hakkın Rahmetine kavuştu.

Van İli Özalp İlçesi Dönerdere  Köyünde yaşayan Hemşerilerimizden Hacı Mustafa Özbek Dönerdere Köyünde Hakkın Rahmetine kavuştu.

1965 Yılında Uzungöl´den Van´a göç eden Ailelerin başında yer alan Hacı Mustafa Özbek´in beklenmeyen ani ölümü Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

Dönerdere Köyümüzün en sevilen İsimlerinden Ayhan,Erhan ve İlhan Özbek´in Babası olan Merhum Hacı Mustafa Özbek aynı zamanda Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk´ün de Ablasının Eşiydi.

/resimler/2019-9/11/1133001060916.jpg

Merhum Hacı Mustafa Özbek 11 Eylül 2019 Çarşamba(Bu gün) İkindi Namazına müteakip  Dönerdere Köyü Camisinde kılınacak olan Cenaze Namazının ardından aynı köyümüzde bulunan Aile Kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak

Çaykara Gündem Ailesi olarak aramızdan zamansız ayrılan Sevgili Hacı Mustafa Özbek Abimize Allah´tan Rahmet,başta kederli Ailesi olmak üzere Tüm Dönerdere ve Uzungöl Halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

Ayhan Özbek-Oğlu-0546 7236561

Erhan Özbek-Oğlu-0530 3537512

İlhan Özbek-Oğlu- 0537 7781061

Mehmet Öztürk-Uzungöl Muhtarı-0 532 3930402

BİR TARİH ABİDESİ

Dönerdere Köyümüz 54 yıllık yaşam öyküsünün en çetin günlerinden bir tanesini yaşayacak bu gün.

Çünkü tarihini yolcu edecek Dönerdere Köyü?

Dönerdere tarihine şahitlik eden hayatta kalan son insanlarımızdan bir tanesini daha son yolculuğuna uğurlamanın derin acısını yaşıyor bu gün Dönerdere Köyü ve de yüreği Dönerdere Sevdası ile çarpan herkes?

Neler yaşamadı ki o gözler?

Bundan 54 sene önce henüz 30´unda gençliğinin baharındaydı Sevgili Mustafa Amca?

Yaşam koşulları onu Canından çok sevdiği Şerah(Uzungöl)´den alıvermiş İran sınırına taşıyıvermişti.

Tüm Hemşerilerimiz gibi Sevgili Mustafa Amca da memleket hasretini,Uzungöl Sevdasını yüreğine gömerek yeni Yaşam Yuvasına alışma çabası içerisine girdi.

Dönerdere Köyümüzün en önde gelen insanlarından bir tanesi olma gayreti içerisinde oldu hep.

Onun bulunduğu ortamdan neşe ve kahkaha hiçbir zaman eksik olmadı.

Hayatı hep pozitif yaşamaya çalıştı.

Toplumun her kesimi  iletişim kurmaya çalıştı.Hani derler ya çocuk ile çocuk,genç ile genç,büyük ile de büyük olmaya çalıştı.

İlerleyen yaşına rağmen yüzünden gülücük hiçbir zaman eksik olmadı.

O kendine has Doğal yapısı ile insanlarımızın yüreğinde her zaman taht kurmayı başardı.Çünkü Sevgili Mustafa Amca ömrü boyunca hep doğal davranmaya çalıştı hiçbir zaman yapmacık olmadı.

Zaman geçti.Dönerdere Köyümüzde yaşayan hemşerilerimiz yavaş yavaş hayatın akışına uyum sağlayarak köyü terk ederek başka yerlere yerleşmeye başladı.

Eskiden zorunluluktan beslediği hayvanlarını tek tek satmaya başladı hemşerilerimiz?

Ama dedik ya Sevgili Mustafa Amca doğallığını bozmadı.

1970´li senelerde Dönerdere Köyümüzde her aile koyun beslerken 2019 Yılında Dönerdere Köyümüzde iki aile koyun besliyor.

Bir tanesi Sevgili Hoçego Abimiz?Diğeri de Sevgili Şaban Öztürk?

Bu gün Onu seven herkes Dönerdere Köyümüzde İkindi namazına müteakip Sevgili Mustafa Abi´nin karşısında saf tutmuş olacak.Sevgili Mustafa Abi´yi son yolculuğuna uğurlayacak.

Ve de inanıyoruz ki o an Sevgili Mustafa Abi´nin o pırlanta gibi tertemiz Dünyalar Güzeli yüreği de sevdikleri ile birlikte olacak.

Evet başlığımız ile bitirelim.Dönerdere Tarihine ağlıyor.Dönerdere Tarihinin en önemli ismi Sevgili Hoçego Abimizi son yolculuğuna uğurlamanın acı hüznü var yüreğimizde?

Yeni Yolculuğunda Rabbim Yar ve Yardımcın olsun Sevgili Mustafa Abi?Rabbim seni cenneti ile mükafatlandırsın İnşallah?



Anahtar Kelimeler: Gurbette Hoçego Ağlattı

İlginizi Çekebilir