Gür: 'Elazığ'a butik bir stat kazandırılmalı'

15 Haziran'da yapılacak olan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 15. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut başkan Mustafa Gür, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Gür: 'Elazığ'a butik bir stat kazandırılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 15. Olağan Genel Kurulu 15 Haziran’da gerçekleştirilecek. İki adayın yarıştığı Olağan Genel Kurul öncesi mevcut başkan Mustafa Gür, Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti. 15 Haziran’daki olağan genel kurulda 312 delegenin oy kullanacağına dikkat çeken Gür, oldukça elit bir yönetim kurulu oluşturduklarını ifade etti. Elazığ’a butik bir stat yapılması gerekiyor diyen mevcut başkan Mustafa Gür, “5 milyon TL’lik bir ödenekle statın iki ayda tamamlanabileceğini” belirtti.

“ELAZIĞ’DA SPORU CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Hakimiyet Gazetesi’ne ilimiz sporuna kattığı değerden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu mevcut başkanı ve başkan adayı Mustafa Gür, “Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 15 Haziran’da 15. Olağan Genel Kurulu yapılacak malumunuz üzere. Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te başlayacak. 92 kulübümüzden 312 delegemiz oy kullanacak. Tüm delegelerimizi kongreye davet ediyorum. Federasyonumuz 21 branştan oluşuyor. Allah nasip ederse yeni dönemde tüm branşlara yönetimimizde yer vererek çok elit bir yönetim oluşturduk. Yönetimimizle birlikte Elazığ’da sporu cazibe merkezi haline getireceğiz. Spor sadece futbol değil, diğer sporcularımız da çok ciddi başarılarla ilimize dönüyor. Her branşta Türkiye Şampiyonluklarımız var. Futbol kategorilerinde başarılarımız var. İleriye umutla bakmamızı sağladılar. Gençlerimize güveniyoruz. Engellilerimize de önem veriyoruz. Engelli sporcularımız adına 1 ismi de yönetimimize aldık. Özel sporcularımız için de projelerimiz var. Federasyonumuzda Yüksek İstişare Kurulu oluşturduk. Çok aktif bir şekilde çalışacak. Basın mensuplarımız adına da Mustafa Gür kardeşimizi bünyemize kazandırdık. Mustafa bey koordinemizi üstlenecek. Atletizm dalında Öner hocamız yanımızda olacak. Atletizmde önemli bir ivme kazandıracak bizlere. Elazığ’ın sporda marka değer olması için çok ciddi çalışmalar yapacağız” dedi.

“STAT OLMALI”

Ekip olarak hazır olduklarını belirten Gür, “Altyapısını oluşturmuş durumdayız şu anda. İlin mülki, idari amirlerinin de desteğini alıyoruz, bize öncülük edecekler. Statla ilgili de bir değerlendirme yapayım. Özellikle Elazığ’a butik bir stat yapılması gerekiyor. Bununla ilgili öneri sundum. Güney çevre yolu üzerinde Elazığ’a butik bir stat kazandırılmalı. Bunun maliyeti de 5 milyon tl civarında. İki ayda bitirilebilir. Ödenek noktasında valimiz öncülük ederse ve milletvekillerimizin gayretiyle ilimize kalıcı bir stat daha kazandırılmış olur. Stat olmalı. Çünkü şehir her zaman büyüyor. Belediyespor var, BAL takımlarımız var, İşitme Engelliler Süper Ligimiz var. BAL’dan bir takımımız 3. Lig’e çıktığı takdirde oynatacak stadımız yok. Belediyespor’umuz bile maçlarını amatör takımların sahasında oynamak zorunda kalıyor. Elazığspor’un oynayacağı saha şu anda belli değil. Çok ciddi şekilde önerilerimiz dikkate alınmalı. Bizler de takipte olacağız. Proje tamamıyla ASKF’nin projesidir” şeklinde konuştu.

“SPORUN ALTIN ÇAĞINI YAŞATMA ADINA HAZIRIZ”

Diğer spor branşlarının içine de gireceklerini dile getiren Elazığ ASKF Başkan Adayı Mustafa Gür, “Kayakta ve mahalli folklorde de iddialı duruma geleceğiz. Folklorumuzun yeniden dünya birincilikleri alması adına ciddi projeler yapacağız. Futbol, Kick Boks, Boks, Muay – Thai, Wushu spor branşlarında yerel ligler oluşturarak bunların gelişimini sağlayacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz’le protokoller yapacağız. Hangi branş olursa olsun Elazığ’da sporun gelişimi adına Elazığ’da sporun altın çağını yaşatma adına hazırız” ifadelerini kullandı.