havadurum

"Güneş'e umut olalım"

4142

 Çanakkale’nin minik evladı Güneş Uyanık’a geçtiğimiz haftalarda ‘Kemik iliği yetmezliği’ teşhisi konuldu. Çanakkale Belediye personeli Samet Uyanık, kızı Güneş Uyanık’a uygun iliğin bulunması için Kızılay’a başvurdu, ancak, Kızılay’ın Türkiye’deki bankalarında minik Güneş’e uygun ilik bulunamadı. Yurtdışından da haber beklediklerini belirten baba Uyanık, kolları sıvadı ve sosyal medya, afiş ve pankartlarla kent genelinde ‘Güneş’imiz Sen Ol’ isimli kampanya başlattı. Baba Uyanık; “Umudumuz, Kızılay’a yeni yapılan kan bağışlarının kızım Güneş ve onun gibi hasta olan bütün çocuklara umut olması” dedi. Baba Uyanık, başlattığı kampanya kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı, İlçe Belediye Başkanlarını, İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren’i, siyasi partileri ve kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Kızına uygun iliğin bulunması için yoğun bir şekilde çalışan baba Uyanık; “Bu konuda gerek mesai arkadaşlarım, tanıdığım, tanımadığım herkes çok ilgi gösterdi. Kampanya şuana kadar çok iyi ilerledi, ilerliyor” ifadelerini kullandı. Baba Uyanık’ın ziyareti sonrasında Belediye Başkanları, sosyal medya üzerinden vatandaşları kök hücre bağışına çağırdı. 

 
“Güneş’imizin içimizi ısıtan gülüşü solmasın”
Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Çanakkaleli Güneş’imizin içimizi ısıtan gülüşü solmasın diye en yakın Kızılay merkezine gidip, kök hücre bağışçısı olarak, kan bağışını umut bilen binlerce Güneş’imizin yarınları olabilirsiniz” denildi. 
 
“Güneş’imiz solmasın”
Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren; “Güneş’imiz solmasın. Gelin, kendimize bir iyilik yapalım. Kızılay’a kök hücre nakli için numune verelim. Hem gönlümüz ferahlasın, hem bir evladımıza umut olalım. Bayramiç’teki kampanyaya bizzat katılacağım. Gönlü güzel insanları bekliyoruz” dedi.  
 
“Her zaman yanındayız Güneş”
TÜMBELSEN Çanakkale Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “Güneş’imiz sen ol. Bugün çığ gibi büyüyecek bir oluşumun ilk adımını attık. Senin her zaman yanındayız Güneş” denildi.
 
“Onlara ‘Güneş’ olmak sizin de elinizde”
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ,” Kan ve Kök hücre bağışı hayat kurtarır. Umarız, Güneş kızımız ve donör bekleyen tüm hastalarımız en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Umut olmanızı bekleyen o kadar çok hasta var ki, onlara ‘Güneş’ olmak sizin de elinizde, hayat olmak sizin de elinizde. Kök hücre için formu doldurup kan vermeniz yeterli olacaktır” dedi. Başkan Bayram, ayrıca örnek teşkil etmesi açısından Kızılay’a gidip, hem Güneş hem de Güneş gibi hasta çocuklar için kan ve kök hücre bağışında bulundu. 
 
“Hemşerilerimizi Güneş kızımıza umut olmaya davet ediyoruz”
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Güneş`imiz sönmesin. Değerli hemşerilerimizi Güneş kızımıza umut olmaya davet ediyoruz. Üç tüp kan bağışı ile uygun donörün bulunmasını sağlayarak Güneş kızımızın hayata tutunmasına bir el de biz verelim. Duyarlı Çan halkına; kök hücre nakli ile vücuttan herhangi bir madde alınmadığını normal bir kan bağışı verildiğini hatırlatmak istiyoruz. Çanlı hemşerilerimizi 31 Ekim Perşembe Günü Saat 11:00-18:00 Çan 15 Temmuz Şehitler Parkı`nda kan bağışına davet ediyoruz” dedi. 
 
“Kök hücre nakli bekleyen tüm çocuklarımız için en yakın Kızılay merkezine gidelim!”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Güneş’in sıcak gülümsemesi devam edebilsin diye, kök hücre nakli bekleyen tüm çocuklarımız için en yakın Kızılay merkezine gidelim!” dedi. 
 
“Küçük Güneş ve diğer çocuklar için en yakın Kızılay’a gidelim”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Küçük Güneş ve kök hücre nakli bekleyen tüm çocuklar için en yakın Kızılay’a gidelim” dedi. 
 
“Güneş’e umut ışığı olalım”
CHP Biga İlçe Gençlik Örgütü tarafından yapılan açıklamada; “Güneş’in hepimizden bir isteği var... Bizler de minik kardeşimizin bu isteğini kırmayıp en yakın Kızılay Kan Merkezi’ne gidiyoruz ve gönüllü ‘Kök Hücre Bağışçısı’ oluyoruz. Güneş’e umut ışığı olalım” denildi. 
 
“Güneş ve tüm hasta çocuklarımız için kampanyaya destek olalım”
Yenice Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Güneş ve tüm hasta çocuklarımız için Güneş’imiz Sen Ol sloganı ile başlatılan kampanyaya destek olmak için, 24 Ekim Perşembe günü 11:00-18:00 arasında Yenice Meslek Yüksek Okulunda oluşturulan nokta kök hücre formunu doldurarak kan vermeniz yeterlidir” dedi. 
 
“Güneş kardeşimizin kök hücre nakline ihtiyacı var”
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel; “Güneş kardeşimizin kök hücre nakline ihtiyacı var. Kızılay’a vereceğimiz kök hücre örnekleriyle hem Güneş hem de onun gibi kök hücre nakli bekleyen çocuklarımıza hayat verebiliriz” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş