Güneş Paneli Ve Karavanda Destekleme Kapsamında

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Gıda Tarımv e Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri kapsamında verilen desteklerin üreticilere tanıtılması amacıyla geçtiğimiz gün bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Güneş Paneli Ve Karavanda Destekleme Kapsamında

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oğuz Gül, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Karaman İli Arı Üreticileri Birliği Başkanı Gürsel Yasan, ilimizde bulunan Birlik ve Kooperatif Yönetici ve temsilcileri ile çok sayıda üretici katıldı.

Toplantıda Ziraat Mühendisleri Servet Sağdıç ve Nihat Olçay tarafından katılımcılara hibe programı hakkında ayrıntılı bir sunum yapılarak son başvuru tarihinin11 Aralık 2017 olduğu ifade edildi.

Program hakkında yapılan sunumda İlimizde Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri kapsamında verilen destekler maddeler halinde şu şekildedir:

- Çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme ve dağıtma sistemleri, çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme tesisi olanlara çiftlik gübresi dağıtma sistemleri.

- Yaylacılar ve gezici arıcılar için çekilir tip güneş paneli, çekilir tip karavan, yaylacılar için çadır ahır ve ağıl, arıcılar için bal süzme, sır alma, bal dinlendirme.

- Bitkisel üretime yönelik yüksek plastik tünel (Bağımsız veya blok şeklinde tünel), meyve bahçelerinde don ve dolu zararını engellemeye yönelik sistemler, mantar yetiştiriciliğine yönelik sera, faal durumda olup yenilenebilir enerji kullanacak seraların modernizasyonu için ısıtma sistemi, ısı perdesi, polikarbon sera örtüsü.

- Tarımsal üretimiyle orantılı çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik işleme tesisleri, soğuk hava deposu, soğuk oda, şoklama ünitesi, çelik silo.

- Hayvansal üretime yönelik en fazla 1000 adet kapasiteli taşınabilir kanatlı kümesi, süt soğutma tankları, süt sağım sistemleri, yem karma (sabit/hareketli), yem kırma/ezme, büyükbaş yemlik ve suluk küçükbaş yemlik ve suluk, hayvan padok sistemleri, üstü kapalı kaba yem deposu.

- Bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, konularına destek verildiği anlatıldı.

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oğuz Gül katılımcılardan hibe programından ilimizin daha yüksek oranda faydalanabilmesi için, başvurularını dikkatli bir şekilde yapmalarını isteyerek, ihtiyaç duyan yatırımcılara her türlü teknik bilgi ve desteği sağlayacaklarını ifade etti. Toplantı katılımcılarının sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284