MENÜ

Güneş doğuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avusturya kampının ilk maçında Sturm Graz karşısında 2-0 yenilgi alan Kartal, Lille karşısında daha pozitif görüntü verdi. Toplam 20 oyuncuya Lille karşısında görev veren Şenol Güneş, takımın mücadale gücü, isteği ve disiplinli oyun yönünden memnun kaldı. Fransız takımı karşısında özellikle ikinci yarı etkili olan Siyah-Beyazlılar, gol yolların da ise etkisiz kalıp maçı başladığı gibi tamamladı.

Göbek düşerse!

Şenol Güneş, hücum futbolu üstünde duruyor. Ancak eldeki mevcut kadro ile, istediğini tam olarak yapması güç. Lille, karşısında ortaya çıkan tablo gayet açık idi. İlk yarıda birlikte oynayan Sosa ve Oğuzhan; oyunu kanatlara yayamadı. Baskı yendiğinde, ani kanat değişimi de olmadı. Her iki yönde etkisiz kalındı. Aynı tip iki oyuncudan biri fazla, ya da diğeri az gibiydi! Direnci fazla Veli ve Tolgay'ın yokluğunda düşen göbeğe takviye gerekiyor. Hal böyle olunca Hutchinson iki hatta üç kişilik oynadı. Her yere yetişmeye çalıştı. Sağdan Kerim, solda ise Olcay'ın bindirmeleri tehlike yaratsa da, Cenk top alamadığı için gol çıkmadı. Bu devrede Olcay ve Sosa ile iki net pozisyon bulup, kaçırdı. Fransız temsilcisi ise Boufal'ın vuruşunda direğe takıldı.

Golden uzakta!

Kartal, ilk yarı; 4-1-4-1 dizilişi ile, ikinci yarı, 4-1-3-2 sistemi ile sahadaydı. Oyununu genelinde alan savunması yapan Güneş'in ekibi, topla hızlı çıkıp gole gitmeyi denedi. Fransız ekibinin de açık futbolu tercih etmesi, karşılıklı pozisyonlar doğurdu. Buna rağmen her iki savunma önde Kurulduğu için, arkaya tehlikeli top geçmedi. Güneş, Tolga dışındaki tüm oyuncuları değiştirdi. Mücadele açısından olun tatmin etse de, sistem arayışı ve skor olarak beklentilerden uzak kalındı.

YORUM YAZ