Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde yaşayan Ebru Yıldırım devletin verdiği genç girişimcilik teşvik desteği ile termal kaplıcaları ile ünlü Kozaklı'da Eylül seracılık adında çilek serası kurdu.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devletin verdiği genç girişimcilik teşvik desteği ile işe başlayan genç kadın çiftçi olan Ebru Yıldırım, cüzi miktarda sermaye katarak kendi çilek serasını kurdu.

Kozaklı ilçesi Kaplıca Caddesi Kozakli fizik tedavi hastanesi altında kurduğu serasında organik çilek yetiştiren genç kadın üretici, topladığı mahsulü ise pazarcı esnafına satıyor.

Yetiştirdiği ürünlerin tanıtımını da sosyal medya üzerinden yapıyor. Kısa sürede pazarcı esnafıyla ticari bağlantı kuran kadın üretici, çilekleri kasalara yerleştirerek teslimatı da ücret karşılığında kapıdan yapıyor. Bu sayede geçim standartlarını yükselten Yıldırım, Allah devletimizden razı olsun. İlaç yok, hormon yok. Senenin 12 ayı hergün bulabileceğiniz ürünlerimiz tamamen doğal. Çoğu zaman da üretimimizi fotoğraflayıp telefonla internete atıyoruz. Üretme ve pazar bulma sıkıntımız yok. İhtiyacı olan pazarcılar gelip alıyor. Ürettiğimiz çilekleri rahatlıkla satarak geçiniyoruz. Müşteri hazır. Şuan topladığım 20 kasa çilek satışa hazır bekliyor. Gelip alacaklar. Herkese de seracılığı tavsiye ediyorum” dedi.

Türkiye genelinde bütün şehirlerden çilek almak için talepler alan üretici Kozaklı'da kaplıca suyu kullandığımız seramızda şu anda bu talepleri yetiştiremiyoruz. 

Ayrıca seranın bir bölümündede biber yetiştiriyoruz, seramızda yetiştirdiğimiz tüm ürünler Kozaklı kaplıca suyu ile oluyor dedi.

Organik çileklerimiz ve biberlerimiz tezgahta yerini aldı. Senenin her günü organik çilek yemek isteyenlerin adresi Kozaklı EYLÜL SERACILIK'ta sizleri bekliyoruz.
Adres: Kozakli fizik tedavi hastanesi alti.

Haber: Emrah Tufan