Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde zarar gören bölümlerinin onarımı amacıyla, "Milletin Meclisini Millet Yapar..." sloganıyla, TBMM ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) arasında protokol imzalandı.

Protokolün imza töreni, TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün de katılımıyla, bugün Meclis Tören Salonu'nda yapıldı.

TBMM Tören Salonu'ndaki imza törenine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, milletvekilleri ve GYODER üyeleri katıldı.

Protokole ilişkin açıklamada bulunan TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan darbe girişimi, birçok kamu kurumunun yanında, en başta millî iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisini hedef almış ve Yüce Meclisimiz bombalarla vurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yaşanılan bu elim hadise neticesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Külliyesinde hasar gören yerlerin onarımı ve müze olarak planlanan yerlerin yapımına, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) talip olmuştur.

Bu kapsamda, Milletin Meclisini Millet Yapar sloganıyla resmileştirmek üzere, hasar gören yerlerin onarımı ile yapılacak diğer işlere ilişkin TBMM Başkanlığımız ile GYODER Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında, karşılık mutabakata varılan protokol metni bugün Meclis Tören Salonu'nda imzalandı.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, Meclis'in zarar gören mekanlarını yapmaya talip olduklarını vurgulayarak, "Burada yapmak istediğimiz şey sadece inşaat, tamirat değil. Milli ve manevi duygular içinde burayı coşku içinde ele alacağız inşallah." dedi.

Çelik, "Onarım süresinde gece gündüz şevkle ve inançla çalışacağız. Bugün biz, milletimizin gönlüne tercüman olmak üzere, bu Meclis'i altından ve gümüşten yeniden yapmaya hazırız." diye konuştu.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da TBMM çatısı altında çok ulvi bir görev üstlenmiş olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, demokrasiye sahip çıkma direnişine, iş dünyası olarak ekonomiye sahip çıkarak, katkı gösterdiklerini anlattı.

Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulundan oy birliğiyle "Milletin Meclisini Millet Yapar..." düşüncesiyle TBMM'nin onarımına talip olduklarını ifade ederek, "Bu proje birlik ve bütünlüğümüz için sembolik bir değer taşımaktadır. Şehit olan tüm vatan evlatlarının fedakarlıkları karşısında küçük, sembolik bir değere sahip ve bunu bir vatan borcu olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 
TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sırasında hasar gören Meclis'in zarar gören bölümlerin onarım işlerini yürütecek olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kahraman, Çelik ve Torun, TBMM ile GYODER arasındaki protokol imzalandı.