Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Günaydın'dan o gençlere sert tepki

Günaydın'dan o gençlere sert tepki

ISPARTA 17.01.2017 11:07:00 0
Günaydın
ISPARTA'da çekildiği iddia edilen ve iple bağladıklarıköpeğin kulaklarını kestikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşan 2 kişi,büyük tepkiye neden oldu.
ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığıaçıklamada ise; “İlimizde 2 kendini bilmez tarafından masum köpeğe yapılaneziyet ile ilgili basın açıklamasıdır. Sosyal medyada yer alan bir paylaşımda,ilimizde bulunan iki şahsın, sahibi oldukları köpeğe ettikleri eziyet ve zulümile ilgili vatandaşlarımızın duyarlılığını tebrik ve taktir ediyorum. Tüminsanlık özelliklerini kaybederek savunmasız bir hayvana edilen zulümle ilgiligereken tüm çalışmalar yapılmaktadır. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu8'inci maddesi 'ev ve süs hayvanların dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veyadiğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınmasıve tırnak ve dişlerin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır'hükmünü taşıyor. Isparta Belediyesi olarak yetkimiz sokak hayvanlarınayöneliktir. Bu türlü sahipli hayvanlarda yetki Orman ve Su İşleriBakanlığı’ndadır. Ancak, bu şehrin Belediye Başkanı olarak ilgili şahıslarıncezalandırılması ve köpeğin sağlığına kavuşturulması için tüm imkanlarımızseferber edilmiştir.
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi ile Zabıta birimimiz ortak hareket etmektedir. Söz konusu köpeğin tedavisinin yapılmasıiçin nakil aracımız görevlendirilmiştir.
Köpeğe eziyet eden şahısların bulunup cezalandırılması içinde adli birimler gerekeni muhakkak yapacaktır" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °