Gün Kudüs'e sahip çıkma günüdür

ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıkları açıklamasının ardından bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin'den geldi.

Gün Kudüs'e sahip çıkma günüdür

Kudüs'ün Müslümanlar için önemine değinen Tekin, sözlerine şöyle devam etti; Kudüs, Müslümanlar için hem ilk kıblemiz hemde Sevgili Peygamberimizin Miraç'a çıktığı şehir olmasından ötürü önemli ve kutsal topraktır. Yani Kudüs tüm müslümanlar için önemli ve kutsal bir yerdir. Kudüs hepimizin göz bebeği tüm müslümanların namusudur. Buranın ABD Başkanı Trump tarafından İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesi kararını kesinlikle kabul etmiyor, müslümanlar üzerine oynanan bu oyunu bozacağımızı ifade etmek istiyorum. Son zamanlarda o bölgede yaşanan sıkıntılar gözönüne alındığında verilen bu kararın orada ki tansiyonu yükseltmekten başka bir işe yaramayacağı aşikardır 

Kudüs 400 yılı aşan bir süre ecdadımızın hakimiyeti altında bulunmuştur. Bu süre zarfında en huzurlu, en müreffeh ve barış içinde ki dönemini yaşayan Kudüs'ün; Siyonizmin, Haçlı heveslerinin, batıl emellerin tuzağına ve kapanına kıvrana kıvrana düşmesi kabul edilemez. ABD'nin Kudüs üzerinden Ortadoğu'yu ateşe verme teşebbüsünde bulunması ne insanlığın emanetlerine, ne İslam'ın emirlerine, ne de bölge barışının temin çalışmalarına asla sığmayacaktır. Bu kapsamda İslam ülkeleri Türkiye'nin öncü, önemli, örnek girişimini, güçlü iradesini dürüstçe sahiplenmeli, samimiyetle desteklemeli, nitekim Kudüs'ü mahzun ve mahcup edecek her davranıştan kaçınmalıdır. Kudüs, ABD'nin iç siyasi hesaplarına, çıkar lobilerine şirin ve sempatik görünmeye çalışan güdümlü siyasetçilerin hedeflerine kurban edilemeyecek, etmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Haçlı ve siyonist yağmacıların torunları unutmamalıdır ki Selahattin Eyyubinin torunları da aynı cesaret ve kararlılıktadır ve günü geldiğinde aynı fırtınayı koparacak Milyonlarca Müslüman Türk Milliyetçisi kendini seve seve feda etmeye dünden razıdır.

Gün Kudüs'e sahip çıkma günüdür.  Kudüs için verilen her yanlış karar Ortadoğu’da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacaktır. ABD Başkanı İslam düşmanı Trump'un bu kararını tanımadığımızı birkez daha ifade ediyor Kudüs için atılacak her adımda devletimizin ve Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyorum.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER