Gümüşhane’de 18 Mart programları

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir dizi program düzenlendi.

Gümüşhane’de 18 Mart programları

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir dizi program düzenlendi.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Törende Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, şehit yakınlarıyla birlikte anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde Atatürk Orta Okulu tarafından hazırlanan resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Devamında Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin hazırladığı program da günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmalardan sonra tiyatro gösterisi ile program sona erdi.

Program kapsamında daha sonra Vali Kamuran Taşbilek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerle yemek programında bir araya geldi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Taşbilek, “Öncelikle cuma günü Yeni Zelanda’da bir katliam sonucu hayatlarını kaybeden 50 Müslüman kardeşimize, iki gün önce Hakurk bölgesinde kahramanca görevini yaparken hain kurşunlarla şehadete eren değerli Taşkın TEMEL kardeşimize, Çanakkale Zaferini bizlere kazandıran şehitlerimize, bu topraklar uğruna, milletimizin birliği, devletimizin bekası uğruna hiç çekinmeden, gözünü kırpmadan can veren bütün şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah’a şükür olsun ki Çanakkale ruhu gibi bir mayayla mayalanmış bu millet, her zaman birlik ve beraberlik içinde, evlatlarını şehit verme pahasına, beraberliğimizi koruyacak, bayrağımızı indirmeyecek, semada yankılanan ezanları dindirmeyecek, bütün dünyaya da insan olmak nedir onun vakarını gösterecektir” dedi.

Şehit ailelerinin en büyük iftihar kaynakları olduğunu belirten Vali Taşbilek, “Bu akşam buraya teşrif ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. Hepiniz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bize düşen her konuda devletin kapısı olarak kapımız sizlere her daim açık. Sizin yeriniz her zaman başımızın üzeridir” diye konuştu.

Yemek programının ardından son olarak 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle akşam namazına müteakiben Kemaliye Camii’nde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif programı düzenlendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER