Gümüşhane Üniversitesi, Uluslararası ROFİFE Film Festivali’nden 3 ödülle döndü

Gümüşhane Üniversitesi, Uluslararası ROFİFE Film Festivali’nden 3 ödülle döndü

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen Bademler, İsterdim ve Kırmızı belgeselleri 9. Uluslararası ROFİFE Kısa Film Festivali’nde 3 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attı.

703 filmin yarıştığı festivalde Gümüşhane Üniversitesi’nin adı sahnede 3 defa yankılanarak geceye damga vurdu. Festivalde, yönetmenliğini Abdurrahman Demir'in yaptığı, çekimleri Konya’da gerçekleştirilen "Kırmızı” belgesel filmi Jüri Özel Ödülü kazandı. Yönetmen koltuğunda Caner Özarslan’ın oturduğu ve İzmir’in Bademler köyündeki tiyatronun konu edinildiği “Bademler” belgeseli Mansiyon Ödülü almaya hak kazanırken, Hasan Erdoğmuş'un yönetmenliğini üstlendiği ve gözleri görmeyen iki yaşlı kardeşin hayatını anlatan "İsterdim" belgeseli ise Kulüp Özel Ödülü alarak geceye damgasını vurdu.

22-25 Mart tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşen ve modern sinema sanatı yoluyla, yaratıcı kişilerin bir araya getirilmesi ve sinema sanatı ile dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen 9. ROFİFE Kısa Film Festival’i 3 gün sürdü. Festivalin ödül töreni Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

703 filmin yarıştığı festivalde, ödülleri sinema dünyasının önde gelen, tanınmış isimleri takdim etti. “Kırmızı” belgesel filminin yönetmeni Abdurrahman Demir ödülünü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon’un elinden alırken, “Bademler” belgesel filminin yönetmeni Caner Özarslan’a ise ödülünü Deniz Türkali takdim etti.

Yapımcı, senarist Gani Müjde ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yürütme Kurulu Üyesi, Sinema Yazarları Derneği Kurucusu ve sinema yazarı Atilla Dorsay gibi önemli isimlerin katıldığı gecede; Gani Müjde’ye, Sinema Sanatçısı Zuhal Olcay’a, Kibar Feyzo, Kurbağalar gibi önemli filmlerin senaristi Osman Şahin’e Onur Ödülü takdim edildi. Ayrıca Türk sinemasında 127 filme imza atan usta Yönetmen Atıf Yılmaz’a ve Türk sineması ve edebiyatının önde gelen ismi Senarist-Yazar Vedat Türkali’ye ise Ustaya Saygı Ödülü verildi. Türkiye’nin dört bir yanından iş adamları, önemli sinema sanatçıları ve akademisyenlerin katıldığı tören, Ahmet Baran konseri ile son buldu.

Haber: Merve Özyürek
Fotoğraf: Hilal Toraman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER