Gümüşhane Üniversitesi tercih öncesi üniversite adayları ile buluştu

Gümüşhane Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 gün süreyle düzenlenen 9’uncu Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri’ne katılım sağladı.

Gümüşhane Üniversitesi tercih öncesi üniversite adayları ile buluştu

Gümüşhane Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 gün süreyle düzenlenen 9’uncu Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri’ne katılım sağladı.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve 19-20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte 50 üniversite ve 150 akademisyen katıldı.

Piazza Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen ve devlet ile vakıf üniversitelerinin stant açtığı tanıtım fuarında Gümüşhane Üniversitesi temsilcileri, kendilerine ayrılan stantta üniversite adayı öğrencilere gelecekleri için verecekleri önemli bir karar alma sürecinde hem Gümüşhane’yi hem de Gümüşhane Üniversitesi’ni tanıttı.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencilerin meslekleri tanıma noktasında eksiklikler yaşadığını ve düzenlenen bu fuar sayesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversitedeki bölüm ve bazı meslekleri yakından tanıma fırsatı elde ettiklerini de işaret ederek, “Üniversiteler evrensel bilgi üreten, yayan ve bu bilgiyi kullanarak içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan kurumlardır. Bu kurumlarda eğitim görecek gençlere kendileri için en iyi imkânları tanımak gerekir. Bu fuar, göreve geldiğimiz günden beri Gümüşhane Üniversitesi olarak katıldığımız dördüncü tanıtım fuarı oldu. Temel hedefimiz üniversitemizde bulunan fakültelerimiz ve yüksekokullarımızı tanıtıp, tercih yapacak olan öğrencileri üniversitemize çekmektir. Böylesi bir etkileşim ortamının, öğrencilerin bilinçli bir şekilde tercih yapacağına katkı sağlayacağına inanıyorum. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Üniversite Kariyer Günleri’ sayesinde öğrenciler, üniversitemizin akademik, sosyal ve kültürel imkânlarını, eğitim olanakları ile başarılarını daha yakından tanıma fırsatı buldular. Adı geçen fuar sayesinde hem üniversitemizi hem de Gümüşhane’mizi en güzel şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Bu fuarın düzenlenmesinde ve üniversitemizi tanıtmamıza imkân sağlayan başta Şanlı Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER