Vali Yavuz İmamlara seslendi

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Müftülüğü’nün Aralık ayı değerlendirme toplantısına katıldı.

Vali Yavuz İmamlara seslendi
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Müftülüğü’nün Aralık ayı değerlendirme toplantısına katıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştiren toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Müftüsü Ercan Aksu ile il genelinde görev yapan imam-hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an kursu hocaları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, toplum yönetiminde hizmet sunulan vatandaşa en yakın olan ve onlara hem dünyevi, hem uhrevi anlamda dinin gereklerini hem de toplumda insan olarak yaşarken uyulması gerekenleri en iyi anlatacak olanların imamlar olduğunu söyledi.

Din görevliliğinin vatandaşın gözünde ki konumunun tartışmasız bir şekilde çok değerli olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Yönetimde etkili olmak için iki önemli meslek grubu var. Bir tanesi tartışmasız siz değerli Diyanet İşleri mensuplarımız, diğeri de Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarımız. Son düzenlemelerle sizler de, geleceğimizin sahibi ve mimari olan çocuklarımıza, gençlerimize de hitap eder hale geldiniz.  Kur’an kurslarında, gece kurslarında,  her platformda, isteyen herkese Kur’an-ı Kerim kursu açmak suretiyle veya dini mevzularda bilgilendirmek amacıyla her türlü imkan sağlanmış durumda.” dedi.

Vatandaşın halet-i ruhiyesini de anlamak suretiyle din görevlilerinin söyleyeceği bir söz veya yapacakları bir tavsiyenin toplumda çok büyük problemlerin aşılmasına vesile olmasının yanında var olan bir sorunun çözülmesi noktasında çok önemli katkı sunduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “İşte bu yüzden çok büyük etkisi olan yüce bir konuma sahipsiniz. Bizler de bunu bir vesileyle zaman zaman hatırlatalım diyoruz. Gümüşhane, tarihine ve geçmişine baktığımızda hep olumlu, hep güzelliklerle yad edilen, başta Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri olmak üzere çok değerli şahsiyetlerin yetişmiş olduğu bir kent. Gümüşhane tarih boyunca hiçbir zaman devletine, milletine, dinine, diyanetine aykırı bir duruş sergilememiştir. Dolayısıyla böyle bir coğrafyada, böyle bir ortamda bizim gayemiz, daha iyisi nasıl olur, daha iyiye nasıl ulaşırız olmalı. İşte buradan hareketle, şu dört günlük dünyada elimizden geldiğince bize verilen görev ve yüklenilen sorumlulukların bilincinde olarak elimizden geldiğince gayret göstermeliyiz.” diye konuştu.

Daha önce muhtarlarla yaptığı toplantıda yaptığı çağrıyı din görevlilerine de yapan Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Mesela bir çocuğumuz var, çok başarılı ama ailesinin durumu kötü, bu çocuğu okutmayacaklar. Eğer siz bunun gereğini yapmıyorsanız görevinizi ihmal etmiş oluyorsunuz. Yetkili makamlara ilettiniz ama gerekli sonucu alamadıysanız bana kadar ulaşacaksınız. Bu tür konuları vazife bilip kendimize böyle bir yol haritası çizersek şayet, inanın bir kız çocuğumuzu, bir delikanlımızı hayata kazandırmış olacağız. Ailesini mutlu etmiş olacağız, neticede de toplum mutlu olacak. Özellikle eğitim konusunda ve garip gurebalık konusunda hassasiyetiniz zaten var biliyorum. Ama bu konuda biraz daha duyarlı olmanızı özellikle rica ediyorum. Köylerdeki arkadaşlarımıza özellikle söylüyorum, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sizlerde bir nevi benim köylerdeki temsilcimsiniz. Yani devletin temsilcisisiniz. Orada aksayan bir konu var ise,  kamu kaynağı kötü kullanılıyorsa, amacına uygun kullanılmıyorsa sizin de sorumluluğunuz var.  Vicdanen ve mantıken bunun takibiyle sizler de yükümlüsünüz.  Bir anlamda o köyün manevi hâmisi sizsiniz.”

Vali Yavuz, Gümüşhane olarak çok daha ileride olunması gerektiğini de belirterek, “Bu memleket bunu hak ediyor, bu potansiyele de bu imkana da sahibiz. Yeter ki hedefe kitlenelim, hizmet üretelim, yaşam konforunu yükseltelim.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER