TÜBİTAK’tan Gümüşhane Üniversitesinin 5 projesine onay

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 2014 yılı içerisinde TÜBİTAK’a sunulan projelerin 5’i desteklenerek toplam 585 bin 793 Türk Lirası kaynak kullanıldı.

TÜBİTAK’tan Gümüşhane Üniversitesinin 5 projesine onay
Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 2014 yılı içerisinde TÜBİTAK’a sunulan projelerin 5’i desteklenerek toplam 585 bin 793 Türk Lirası kaynak kullanıldı.

Gümüşhane ve yöresinde çeşitli konularda bilimsel araştırma yapılmasına ve bölgesel potansiyelin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayan 5 proje 2014 Yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklendi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın fiziki yapılaşma konusunda yakaladıkları başarıyı bilimsel anlamda da her geçen gün daha iyiye giderek gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından TÜBİTAK’a 2008’de 2, 2009’da 4, 2010’da 8, 2011’de 12, 2012’de 13 ve 2013’te 17 proje başvurusu yapıldığını ve bugüne kadar 2014 yılı da dahil olmak üzere toplam 15 projenin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini vurgulayan Rektör Günaydın, “ Gümüşhane Üniversitesi 2008 yılında kurulmuş genç bir üniversite olmasına rağmen fiziki yapılaşmanın yanında bilimsel alandaki etkinliğini de her geçen gün daha da artırıyor. Bunun önemli göstergelerinden biri TÜBİTAK projeleridir. Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından yapılan başvurular her yıl daha da artış gösteriyor. Buna bağlı olarak destek aldığımız proje sayısı da her yıl artıyor. 2014 yılı içerisinde üniversitemiz öğretim üyelerine ait olan toplam 5 proje TÜBİTAK tarafından desteklendi ve 585 bin 793 lira değerindeki kaynak ilimizde bilimsel çalışmalar için kullanılmış oldu. Avliyana (Torul-Gümüşhane) Antimonit Cevherleşmesinin Jeolojisi-Mineralojisi Ve Kökeninin Araştırılması”; Demirözü (Bayburt) Permo-Karboniferi Reyik Okyanusu Kalıntısı Mı? Sakarya Zonu Erken-Orta Paleozoyik Jeodinamik Evrimi için Yeni Bulgular; Canca (Gümüşhane) Alterasyon Sahasında Toprak Ve Bitki Jeokimyası Çalışmaları Ile Altın Potansiyelinin Araştırılması;  Eğrikar (Torul, Gümüşhane, Kd Türkiye) Skarn Cevherleşmesinin Mineral Kimyası, Sıvı Kapanım Ve Duraylı İzotop Bileşimlerinin Araştırılması ve Granitoidlere (Gümüşhane, Kd Türkiye) Bağlı Gelişen Skarn Cevherleşmelerinin Jeolojisi, Jeokimyası Ve Jeokronolojisinin Araştırılması” başlıklarıyla sunulan bu projeler ilimiz ve çevresi açısından önemli bilimsel veriler ortaya koyuyor. Bu vesile ile projeleriyle hem bilimsel alana yaptıkları katkı hem de üniversitemizin ve bölgemizin bilim alanında tanıtılmasına sağladıkları katkılar nedeniyle öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER