Kadırga İptal

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Belediyesi sınırları içerisinde ki Kadırga yaylasında yüzyıllardır düzenlenen yayla şenliği, bu yıl İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Kadırga İptal
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan Kadırga yaylasında yüzyıllardır düzenlenen yayla şenliği, bu yıl İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle iptal edildi.

İlçeye bağlı Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, yaptığı açıklamada, her yıl Temmuz ayının üçüncü Cuma günü yapılırken son yıllarda Ramazan ayı nedeniyle bayramın hemen ardından yapılan Kadırga Yayla Şenliği'nin bu yıl 1 Ağustos Cuma günü yapılmasının planlandığını fakat İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle ve saldırıda ölen Filistinlileri anmak amacıyla iptal edildiği söyledi.

Başkan Kaya, şöyle konuştu: “Belediye olarak şenlik için tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği saldırlar sonrası çok sayıda din kardeşimizin hayatını kaybetmesi tüm İslam alemini olduğu gibi bizleri de büyük üzüntüye sevk etti. Din kardeşlerimiz bu acıyı yaşarken bizim şenlik düzenlememiz hiç de hoş karşılanmayacağı gerçektir. Bu nedenle şenliğimizi iptal ettik. Binlerce insanımızın buluştuğu Kadırga Yayla Şenliği'nde belediye olarak herhangi bir programımız olmayacaktır.”

Öte yandan 31 Temmuz 2014 Perşembe günü yapılacak olan Harmancık Yayla Şenliğinde ve 3 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Kazıkbeli yayla şenliğinde herhangi bir değişiklik olmadığı, 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılacak olan Güvende Yayla Şenliğinin eğlence kısmının iptal edildiği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER