Kadir Gecesi Mesajları

Gümüşhane'de Kadir Gecesi nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kadir Gecesi Mesajları
MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR. KEMALETTİN AYDIN

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aydın, mesajında Müslümanlar için birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusu yaptı ve Gazze’de yaşanan katliamın da bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında hemşehrilerinin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir gecesini tebrik etti.

Aydın, mesajında, "Bereketlerini yaşamakta olduğumuz mübarek ramazan ayının 27.günü tüm İslam âlemi için ayrı bir öneme sahiptir. Bu gece tüm insanlık âlemi için milat kabul edilen bin aydan daha hayırlı Kadir gecesidir. Allahın (c.c.) tüm insanlığa en büyük nimet olarak gönderdiği Kuran-ı Kerim’in inmeye başladığı gece elbette ki kelimelere sığmaz bir anlam yüküne sahiptir. Biz Müslümanların yol göstericisi olan Kur'ân'da adı geçen tek ay Ramazan ayı; tek gece de Kadir Gecesidir. Bu mübarek gecede biz Müslümanların ebedî refahına sebep olacak, ona bereketli bir ömrü kazandıracak bir fırsat verilmektedir. Bu geceyi dua, ve ibadetle geçirmemiz gerekmektedir. Bu mübarek kadir gecesinde vatanımız için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize de dualarımızı esirgemememiz gerekmektedir, mekanları cennet olsun bu mübarek günde dualarımız kabul olsun kabirleri nur dolsun,  Dünya’nın her yerinde  tüm Müslüman kardeşlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun Allah (c.c.) bu mübarek gecede kendilerine sağlık, bereket ve huzur versin inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Gazze’de yaşayan kardeşlerimiz için dua etmeli ve onlara elimizden gelen her türlü desteği sağlamalıyız” diyen Aydın, bu katliama kayıtsız kalan Batı’yı bir kez daha uyararak yaşanan savaşın bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Üstün, mesajında mübarek Ramazan ayının sonuna gelinen şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu milletçe yaşadıklarını söyledi.

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olunan bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu kaydeden Üstün, “Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir Gecesi, Yüce Yaratan tarafından Kuran'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Kadir gecelerini kutlar ve bu gecenin, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıldığı bu günlerde Kadir gecesini yaşayacağız. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu ayda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne eriştik. İslam aleminin en mübarek gecesi olan Kadir Gecesinin gereklerinden biri de Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirecek olmasıdır. Biz Ramazan ayı boyunca birlik beraberliğin sembolü, bereket dolu iftar sofralarında vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle sürekli olarak bir araya geldik. Bu mübarek gecede de camileri yine aynı birlik beraberlik ve dayanışma duygusu içerisinde dolduracağız. Bu mübarek gecede ellerimizi semaya kaldırdığımızda Gazze’de İsrail zulmüne maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için de dua edeceğiz. Ramazan Bayramı’na ulaşamadan hayatını kaybeden yüzlerce Müslüman kardeşimiz için Allah’tan rahmet dileyeceğiz. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı derin acıyı paylaşarak idrak edeceğimiz bu kutlu gecede, Gazze’de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz başta olmak üzere Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Mübarek Kadir Gecesini sağlam bir kardeşlik şuuruyla idrak etmelerini diliyor, Cenab-ı Hak’tan başta Gazze'de hunharca şehit edilen mazlum Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere bütün dünya için acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir gelecek niyaz ediyorum. Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ediyorum.”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI NİDAİ KÖROĞLU

“Yakın ve uzak çevremizde savaş ve şiddetin yerini adalet ve sevginin, barış ve huzurun almasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimin ve tüm Torullu hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ederken şimdiden yaklaşan Ramazan Bayramınızı da kutlarım.”
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER