Gümüşhane Karabük’te Tanıtılıyor

Karabük Üniversitesi, 'İllerimiz Ay Yıldızın Altında Buluşuyor' projesi kapsamında 81 İl’den gelen Valilik ve İlgili kurumların katılımıyla illerin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanında el sanatlarının tanıtımı gerçekleştiriyor.

Gümüşhane Karabük’te Tanıtılıyor
Karabük Üniversitesi, “İllerimiz Ay Yıldızın altında buluşuyor” projesi kapsamında 81 İl’den gelen Valilik ve İlgili kurumların katılımıyla illerin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanında el sanatlarının tanıtımı gerçekleştiriyor.

Karabük Üniversitesi, kampus alanı içine ay yıldızdan esinlenerek bir hilalin içerisine oturtulan 25 bin kişilik oturma kapasiteli stadyum içinde organize edilen “İllerimiz Ay Yıldızın altında buluşuyor” projesi kapsamında 81 parçadan oluşan hilalin her parçası bir ile verilerek,  20-22 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 ilin tanıtımı yapılıyor.

Gümüşhane’nin tanıtımı adına Gümüşhane Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katıldığı organizasyonda  Gümüşhane standı yoğun ilgi gördü. Standa Gümüşhane’nin tarihi doğal değerleri, el sanatlarından, Gümüşhane gümüşlerinin tanıtımı yanında yöresel damak tadı olan pestil ve köme ikramı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gümüşhane’nin Karabük’te tanıtımı için göstermiş olduğu ilgi ve katkıdan dolayı Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’ a teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER