GÜDEF İsrail'i Kınadı

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) İsrail’in Filistin halkına uyguladığı mezalimi İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

GÜDEF İsrail'i Kınadı
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) İsrail’in Filistin halkına uyguladığı mezalimi İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Levent'teki Başkonsolosluk önünde toplanan ve çeşitli dövizler taşıyan Gümüşhaneliler, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, burada yaptığı basın açıklamasında yarım yüzyıldır toprakları elinden alınan ve  mağdur edilen mazlum Filistin halkının üzerine fosfor bombaları, misket bombaları ve füzeler yağdığını belirterek, “Filistinlinin son kümelediği bir avuç toprak olan GAZZE  şimdi ateşler altında. Gökten, güneş, ay ışığı yağmur bekleyen sahilde oynayan Filistinli çocukların üzerine bombalar yağıyor.  Bu durum içler acısıdır. Bu durum insanlık dramı, bu durum alçaklık, bu durum yaşama hakkının gaspı, bu durum hiçbir dinde karşılığı olmayan onursuzluk, bu durum ve katliamdan başka bir şey değil, düpedüz SOYKIRIMDIR. Ancak kimseler aklından çıkarmasın, Filistinin hak ve hukuku asla demir parçalarına teslim edilmeyecektir. Filistinin savunma hakkı  “Son Filistinli ve son Müslüman devrilene kadardır.” dedi.

Filistin’in yanı sıra Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Musul ve Kerkük başta olmak üzere İslam coğrafyasının mezalime tabi tutulduğunu dile getiren Söğüt, “Bu hezeyan, bu direniş  sadece din kardeşliğinin ızdırabı değil, mazlumların zulmünedir. Haykırışımız katillerin alçaklığınadır. Yaşam hakkı tüm dinlerde  kutsaldır.  Kahrolsun mazluma uzanan eller. Kahrolsun İslam’a uzanan eller. Kahrolsun İsrail.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER