Eğitim-Bir-Sen'den Eğitimcilere Konferans

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi, ildeki eğitimcilere yönelik eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı’nın katımıyla ‘İlham Veren Öğretmen’ konulu konferans düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen'den Eğitimcilere Konferans
Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi, ildeki eğitimcilere yönelik eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı’nın katımıyla ‘İlham Veren Öğretmen’ konulu konferans düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem,  İl Mili Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Taş, Mesut Olgun, Mili Eğitim Şube Müdürleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, okul ve kurum müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Konferansın açılış koşuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu, sendika olarak Gümüşhane’de ki eğitim faaliyetlerine bugüne kadar destek verdiklerini, bu desteği vermeye de devam edeceklerini belirterek, amaçlarının Gümüşhane’nin eğitimde yakaladığı başarılarının bir kereye mahsus değil kalıcı olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu anlamda öğrencileri, velileri ve öğretmenleri alanında uzman olan kişilerle buluşturmak istediklerini kaydeden Uncu, “Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı hocamızı öğrencilerimizle sınav stresi  ve motivasyon konulu konferanslarla  buluşturduk. Çok faydalı kazanımlar sağlandı. Bu etkinlikler ilimiz eğitimine olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu konferansımız katıldığınız için sizlere ve ilimiz eğitimine ışık tun programlar gerçekleştiren hocamız teşekkür ediyorum.” dedi.

Uncu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı da konuşmasında Gümüşhane’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferansının ilk bölümünde sivil toplum örgütlerinin gerekliliği ve işlevleri konusunu, ikinci bölümde ise öğretmenlik mesleği ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Eğitim-Bir-Sen’in ülke genelinde ve uluslararası anlamda çok güzel faaliyetler yaptığını, ifade eden Kavaklı, öğretmenin ve öğrenmenin nasıl olması gerektiğini, öğretmenlere ve idarecilere iyi bir eğitilmiş bir toplum için yapılması gerekenleri anlattı.

“İYİ ÖĞRETMEN, İYİ DERS ANLATAN DEĞİL, ÖĞRENCİLERİNİ HAYATA DONANIMLI HAZIRLAYANDIR”

Kavaklı , “Okulda müdür, öğretmenler ve velilerin ilkeli ve özverili olması ile istenen kalite yakalanabilir. Sıradan öğretmen anlatır. İyi öğretmen açıklar. Yetenekli öğretmen yapar ve gösterir. Büyük öğretmen ilham kaynağı olur. İyi öğretmen, iyi ders anlatan değil, öğrencilerini hayata donanımlı hazırlayandır. Sadece anlatmaya dayalı bir metot takip etmeyin. İnsan duyduğunu unutur. Gördüğünü hatırlar. Hem duyup hem gördüğünü öğrenir. Yaptığını hiç unutmaz. Görsel malzeme kullanın, uygulama yaptırmayı ihmal etmeyin. Bizlere  en iyi örnek olarak en iyi öğretmen Peygamberimizdir.” dedi.

İYİ ÖĞRETMENİN 10 NİTELİĞİ

Kavaklı, konuşmasında iyi öğretmenin 10 özelliğini şöyle sıraladı: “Adaletli davranır ve nezaket sahibidir. Motivasyonu sağlar. İyi diyalog kurar ve eleştireldir. Branşını iyi bilir. Dersini anlaşılır şekilde iyi anlatır. Sabırlıdır. Heyecanlandırır. Yük taşır, naz çeker, çalışkandır. Toleranslıdır. İlham verir.”

“EĞİTİMDE DİSİPLİN ŞART”

Eğitimde disiplinin de önemine dikkat çeken Kavaklı, “Disiplini, öğrenci ile konuşarak sağlayın. Sınıfta tartışmayın. Gerekirse dışarıda öğrenci ile yalnız konuşun. Sevimli bir disiplin sistemi kurun.” dedi.

“HER İŞİN BAŞI OKUMAKTAN GEÇİYOR”

Başarının sırlarını “Fedakarlık, hedefe odaklanma” olarak belirten Kavaklı, okumanın çok önemli oluğunu belirterek, “Türkiye demokratikleştikçe kalkınıyor, kişi başına düşen milli gelir gibi, okuma hızı da kişi başına düşen kitap sayısı da artıyor. 2013’te 536 milyon 259 bin 352 kitap basıldı. Bu durum gösteriyor ki ülkemizde okuma yönünde olumlu gelişmeler var ama yeterli değil. Her işin başı okumaktan geçiyor. Bizler Allah’ın Kuran-ı Kerimi ve kainat kitabını  iyi okumalıyız.” diye konuştu.

Program sonunda eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı’ya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem tarafından plaket verildi. Programda ayrıca Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube başkanlığını 3 dönem yapan Veli Ağaç ve yönetimde görev yapan  Fazlı Şimşek ve Salih Atalay’a da plaket verildi.

Bugüne kadar 50 kitap yazan Kavaklı, konferansın sonunda katılımcılar için kitaplarını imzaladı.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER