Eğitim-Bir Sen Kongreye Gidiyor

Üç dönemdir başkan olan Veli Ağaç, yeniden aday olmayacağını açıkladı. Kongrede Adil Bayraktar ve Musa Uncu ipi göğüslemek için yarışacak.

Eğitim-Bir Sen Kongreye Gidiyor
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) Gümüşhane Şubesi 8 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’da 4.olağan kongresini gerçekleştirecek.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda yapılacak kongrede aday olmayacağını belirten Şube Başkanı Veli Ağaç, “Eğitim-Bir Sen olarak önemli hizmetlere imza attık. Sözleşmeli öğretmenlere kadro, kesintisiz eğitimin kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi İmam Hatip Okullarının önündeki engellerin kaldırılması, milli güvenlik dersi, Andımız garabeti, genelde kıyafet özelde başörtüsü sorununun kökten çözümü, toplu sözleşme hakkı, çözüm sürecine katkı, özellikle de vesayetin deşifre edilmesi gibi ülkemizin ve eğitimin kök sorunlarının çözümüne katkı sağladık.” dedi.

Halen devam eden kamuda serbest kıyafet eylemi, memurlara siyaset hakkı, gerektiğinde kullanılmak üzere iş bırakma ve grev hakkı gibi haklı taleplerin devam ettiğini dile getiren Ağaç, iki listenin yarışacağı 4. Olağan Genel Kurulun büyük bir olgunlukla geçeceğini temenni ettiğini belirtti.

Bu hizmet ve bayrak yarışında görev alacakları şimdiden tebrik eden Ağaç,
Delege ve üyeleri 8 Kasım 2014 Cumartesi günü RAM salonundaki demokrasi şölenimize davet etti.

Öte yandan 160 delegesi bulunan Eğitim-Bir-Sen kongresinde Adil Bayraktar ve Musa Uncu’nun listelerinin yarışacağı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER