Belediye’den Bir İlk Daha

Kablosuz internet hizmetinin ardından Gümüşhane Belediyesi, güneş enerjili telefon şarj istasyonuyla bir ilki daha gerçekleştirdi.

Belediye’den Bir İlk Daha
Gümüşhane Belediyesi ve Filli Boya tarafından yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurgulamak için hazırlanan ‘Güneş Enerjili Telefon Şarj İstasyonu’nun açılışı yapıldı.

Fatih Parkı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Ercan Çimen, Filli Boya Kamu İlişkileri Uzmanı Arkın Konak, Filli Boya Trabzon Bölge Sorumlusu Abdulkadir Yavuzyılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Başkan Çimen,  Gümüşhane Belediyesi olarak Filli Boya işbirliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurgulamak için hazırlanan güneş enerjili telefon şarj istasyonunu şehre kazandırdıklarını kaydetti.

Gümüşhane Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak istediklerini belirten Çimen, “Vatandaşlarımız güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonu cihazı ile diledikleri anda cep telefonlarını şarj edebilecekler. Bu sistem tamamen Filli Boya tarafından finanse edilmiştir. Burada kurduğumuz ve açılışını gerçekleştirdiğimiz şarj istasyonu ile aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlayacak. Gümüşhane Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Bu istasyon, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet verebilecek. Yenilenebilir Enerji bilincinin yaygınlaştırılması noktasında yerel yönetimlere de büyük görevler düşmektedir. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Şehrimize böyle bir hizmeti kazandırdıkları için Filli Boya yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çimen, Belediye olarak daha önce de kablosuz internet hizmet başlattıklarını hatırlatarak, “Belediye olarak daha önce de şehrimizin 4 ayrı noktasına ücretsiz internet hizmeti sunmuştuk. Bu hizmetimiz ile Gümüşhane Belediyesi Türkiye’de ilk üç belediye arasına girdi. Fatih Parkı, Zafer Meydanı, Atatürk Parkı ve Otogar çevresinde kablosuz internet hizmetini Haziran ayından itibaren vatandaşlarımız tarafından kullanılıyor. Şimdi de burada kurduğumuz sistem ile vatandaşlarımızın her türlü teknolojik imkanlardan faydalanmaları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Çimen, programın sonunda makamında misafir ettiği Filli Boya yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER