Aydın: Dış Güçlerin İç Siyasetteki Planları Karşılıksız Kalacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, son günlerde IŞİD terör örgütünün Kobani saldırısını bahane ederek Türkiye'de bir kaos oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Aydın: Dış Güçlerin İç Siyasetteki Planları Karşılıksız Kalacak
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, son günlerde IŞİD terör örgütünün Kobani saldırısını bahane ederek Türkiye'de bir kaos oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yoluna devam edeceğini, bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini Allah'ın izniyle kimse bozamayacağını belirterek, “Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye üzerine oyunlar oynayan, dengeler kurmaya çalışan dış güçlerin iç siyasetteki planları karşılıksız kalacaktır.” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BÜYÜKTÜR VE GÜÇLÜDÜR”

Kobani olaylarının bahane edilerek çözüm sürecinin sekteye uğratılmaya çalışıldığını kaydeden Aydın, “Türkiye 30 sene terör belasından çok çekti. Ülkemizin insanı, zamanı ve kaynakları heba oldu. Türkiye'nin kanını emen terör belası AK Parti iktidarı döneminde yapılan girişimler sayesinde ‘Çözüm süreciyle’ durduruldu. Türkiye'nin büyümesinden, bölgesel bir güç olmasından endişe eden bazı güçler, terör belasının yeniden hortlaması için ellerinden geleni yapıyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür ve güçlüdür. Kimsenin bu süreci bozmasına müsaade etmez.” diye konuştu.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun akil insanlar heyeti ile yaptığı toplantıda aynı mesajları verdiğini dile getiren Milletvekili Aydın, çözüm sürecinin milli, yerli ve özgün olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu’nun Kobani'nin bahane edilerek Türkiye’de olay çıkarmaya çalışanlara müsamaha gösterilmeyeceğini kaydettiğini söyledi.

“GEZİ'DE DE AYNI OYUN SAHNEYE KONDU !”

Türkiye üzerine birçok oyun oynandığını ifade eden Milletvekili Aydın, şunları söyledi: “Gezi olayları esnasında da aynı olaylar sahnelendi. İstanbul Gezi Parkındaki olaylar bahane edilerek algı operasyonları yapıldı. Halk sokaklara dökülmeye çalışıldı. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Büyüyen Türkiye, 3. boğaz köprüsü ve Dünya'nın en büyük havaalanını İstanbul'a inşaa ederek buranın bir Dünya Ticaret Merkezi olmasını hedefleyen Türkiye bazı güçlerin korkulu rüyası oldu. IMF'yi Türkiye'den gönderen AK Parti iktidarı faiz lobisinin saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak Türk halkı bu oyuna gelmeyerek devletine sahip çıktı.”

“17 VE 25 ARALIK YARGI VE POLİS DARBESİ”

Türkiye'de 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çok şeyin değiştiğini belirten Aydın, “Maalesef ki dünyanın göz bebeği konumunda bulunan güzel ülkemiz üzerine oynanan oyunlar bir türlü bitmiyor. Eskiden askeri vesayet sistemi vardı. 1960'tan 1980 yılına kadar ülkemiz 3 askeri darbeye maruz kaldı. Demokrasimiz geri kaldı ve ülkemiz büyüyen Avrupa karşısında kendi kabuğuna kapanan bir üçüncü dünya ülkesi konumuna getirildi. 28 Şubat Post Modern darbesi ve sonrasında gelen 27 Nisan Muhtırası Türkiye'de demokrasiye balans ayarının son örneklerini oluşturdu. Ancak AK Parti'nin dirayetli duruşu neticesinde 27 Nisan'dan sonra askeri vesayet sistemi yok olmaya yüz tuttu. Türkiye'de artık askeri darbe olmayacağını gören karanlık güçler, 17 ve 25 Aralık'ta yargı ve polis darbesi yapmaya çalıştılar ancak, ülkemiz bu paralel yapının da hain planlarını gördü ve bu girişim de başarısızlıkla sonuçlandı.” diye konuştu.

“HALKIMIZ BU MİLLETİN BİRLİĞİNİ, BERABERLİĞİNİ, KARDEŞLİĞİNİ ALLAH'IN İZNİYLE KİMSEYE BOZDURMAYACAKTIR”

Milletvekili Aydın, şöyle konuştu: “Bugün oynanan oyunda farklı değil. Amaç büyüyen, ekonomisi gelişen, üreten, bölgesel güç olan, dünya siyasetinde etkili bir konuma gelen, kendi yerli silah teknolojisini üreten Türkiye'nin önüne geçmek. Bu ülkeyi kendi kabuğuna kapatarak gereksiz iç siyaset malzemeleriyle uğraşmasını sağlamak. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkı bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini Allah'ın izniyle kimseye bozdurmayacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 22:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER