Ankara GÜDEF Eğitim Camiası ve Öğrencilerle Buluştu

Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Ankara’da ikamet eden Gümüşhaneli eğitim camiası ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ankara GÜDEF Eğitim Camiası ve Öğrencilerle Buluştu
Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Ankara’da ikamet eden Gümüşhaneli eğitim camiası ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ankara Beşevler Turizm Otelcilik Uygulama Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik, kahvaltı ile başladı ve ardından katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, ülkenin aydınlık geleceklere ulaşmasının tek yolunun yeni neslin iyi bir eğitim alması, global manada eğitim seviyelerinin yükselmesinin gerekliliğini vurguladı.

Gümüşhane kimliği ile birlikte eğitim kalitesinin artmasının daha sağlam bir gelecek olarak karşımıza çıkacağını kaydeden Arslan, “Gümüşhane insanı doğru, güvenilir, yanlışa meyletmeyen tabiri yerinde ise “Adam gibi adam” olmaları kamu ve özel sektör kademelerinde olma zorunludur. Bu noktada gençlerin önünü açabilecek her türlü çalışmaya hazırız ve kapımız her zaman açıktır.” dedi.

Arslan, gençlerden eğitim süresi içerisinde sadece okul eğitimi değil yanı sıra STK’lar ile iç içe olmalarının geleceğe daha donanımlı yetişmelerinde yardımcı olabileceğini vurguladı.

Programa katılan Başkent Üniversitesi öğretim görevlisi Dr.Turan Şişman ise öğrencilere nasıl başarılı olacakları konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı. Takım çalışmasına yatkın, bilgiyi araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek kendini ifade edebilen bir toplum için öğrencilerin çok ama çok çalışması gerekliliğini vurgulayan Şişman, Aliye İzzet Begoviç ‘in “Yer yüzünün öğretmeni olabilmek için, Gök yüzünün öğrencisi olmak gerekiyor” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Hüseyin Yeniçeri de Ankara’da öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için STK’ların üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini belirtti. Öğrencilere her zaman kapısının açık olduğunu, geniş akademisyen çevresiyle yardımcı olunabilecek her konuda yardımcı olmaya devam edeceklerini belirten Yeniçeri, “Öğrencilerimizin STK’ların çalışmalarına katılmaları çok önemli. Sosyal medya ve basın yayın organlarının gençler tarafında takip edilmesi, geleceğe bayrağın teslim edilebilmesi için şimdiden Gümüşhaneli büyüklerin takip edilmesi, onların tecrübelerinden faydalanılması gerekir.” dedi.

Uzun yıllar STK’larda yöneticilik yapan Erdal Kurt ise konuşmasında yola küçük adımlarda başlandığını fakat büyük hedeflere bu küçük adımlarla varıldığını belirterek, hedefe emin adımlarla devam edilirse her mecrada kendinden söz ettiren gençler olunabileceğini belirtti.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda GÜDEF yönetiminden Selahattin Şahin’de tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak, her yere insanın kendi tırnakları ile geldiğini, bu yüzden gençlerin güçlü bir donanımla hayata atılmaları gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

GÜDEF Gençlik Kolları Başkanı Enes Olgun da gençlerle ilgili geçmiş senelerde yaptıkları organizasyonlar ve hedefledikleri programlar hakkında bilgi paylaşarak, bu konuda katılımcıların yorumları dinlendi.

Günün anlam ve önemine binaen öğretmenlerin Öğretmenler Gününün de çiçek takdim edilerek kutlandığı programda Gümüşhaneli ozanlardan Aşık Ali Tuncer ve Aşık Yaşar Demir de şiir okudu.

Programda söz alan öğrenciler STK’lardan beklenti ve taleplerini dile getirdi.

Programın ardından 2015 Şubat ayı sonuna doğru yapılması hedeflenen 4. Gümüşhane Tanıtım Günleri hakkında yönetim kurulu üyeleri istişare toplantısı yaptı.


Haber: Adem Ezber / GÜDEF Başkan Yardımcısı ve GÜDEF Arge Başkanı
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER