Amatör Futbolumuzda Dönen Entrikalar

Gümüşhane’de tükenmeye yüz tutmuş amatör futbol, bitişiyle aynı paralellikte boğazına kadar pisliğe batmaya devam ediyor.

Her geçen gün yeni bir olayına şahit olduğumuz amatör futbolumuzun içler acısına herkesin seyirci kalması ise ayrı bir skandal.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve kamuoyunda konuşulan iki olay, durumun vahametini ortaya koymak için yeterli olacaktır.

Aldığımız duyumlara göre birinci olay şu şekilde gerçekleşmiş: Gümüşhanespor ve Telekomspor arasında bir karşılaşma oynanacak ama Gümüşhanespor’un sahaya çıkacak kadrosu eksik. Normalde sahaya çıkma kriterlerini yerine getirmediği için Telekomspor’un 3-0 hükmen galip gelmesi gerekiyor. Ama bu sonuç averaj hesapları yüzünden Telekomspor’un işine gelmediği için dünyanın hiçbir yerinde şahit olunamayacak yeni bir formül bulunuyor. Telekomspor kendi oyuncularına Gümüşhanespor forması giydiriyor, takım kadrosu tamamlanıyor ve karşılaşmayı Telekomspor 25-26 farkla kazanıyor. Böyle bir formüle ve rezilliğe dediğim gibi dünyanın hiçbir yerinde şahit olamazsınız. Burada başarılı (!) olan Telekomspor, mağdur olan averajda geri düşen İl Özel İdarespor, rezil olansa maalesef Gümüşhanespor. Gümüşhanespor’un rezil olmasının birinci sebebi, sahaya çıkaracak oyuncusunun bulunmamasıdır. Peki, neden çıkaramıyor? Her sezon başında birleşme safsatasıyla kulüplerde yetişen oyuncular tek çatı altında toplanıyor. Sonra ne hikmetse bütün futbolcuları Telekomspor alıyor. Telekomspor’un bu oyuncuları nasıl ve ne şekilde aldığı ise başka bir yazı konusu olacak kadar gizemli. Bu filmleri çevirenin kim olduğunu yazmaya gerek yok. Zaten tüm Gümüşhane tahmin eder.

İşin bir başka boyutu ise, ASKF’nin kâğıt üzerinde üst düzey bir yöneticisi, normalde ise ayakçısı olan bir beyefendinin bu olayın tamamına sırıtarak şahitlik etmesi.
İkinci olayın içinde ise yine bu meşhur zat-ı muhterem var. Gümüşhane’de futbola katkı koymak için kendi imkânlarıyla Gençlerbirliği Kankaspor’u ayakta tutmaya çalışan bir futbol aşığını futboldan soğutacak bu olay bize aksettirildiği kadarıyla şu şekilde gelişmiş. Bu futbol aşığının 150-200 lira civarında bir aidat ödemesi gerekiyormuş. Ancak o günlerde sporcu lisanslarının da Trabzon’da tescil edilmesi gerektiği için parayı yatıramamış. Bunu ASKF’nin meşhur yöneticisine söylemiş. Trabzon dönüşünde parayı öderim demiş. O da kabul etmiş. Asıl bomba daha sonra patlıyor. Gençlerbirliği Kankaspor yöneticisi kardeşimiz lisansları alıp Trabzon’a gidiyor. Ama arkasından birde telefon gidiyor. Lisansları vize etmeyin. Lisansların vize edilmesi için ASKF’den referans verilmesi gerektiği için her şey Trabzon’da tıkanıyor. Trabzon’da şaşkınlık içindeki kardeşimiz burada bir dostunu arıyor ve apar topar para ASKF’nin ayakçısına yetiştirilince lisansların vize olmasına referans olunuyor. Bu olayın en vahim tarafı ise, Gençlerbirliği Kankaspor eğer o lisansları o gün vize yaptırıp Gümüşhane’de maça çıkamazsa, kulüp müsabakalara çıkma hakkını kaybedip kapanacak.

Şimdi buradan bütün kamuoyuna sormak istiyorum; Gümüşhane’de toplam 4 tane amatör takım varken, bunların çoğu bütün kategorilerde maça çıkamıyorken ve Gençlerbirliği Kankaspor hiçbir kurum veya şahıstan destek almadan onlarca çocuğa spor yaptırıyorken, 150-200 lira için bu kulübün kapanmasına onay vermek hangi vicdana sığar.

Buradan başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanı olduktan sonra ASKF Başkanlığını bırakması beklenen ancak ne hikmetse son dakikada tekrar aday olarak ASKF Başkanlığına devam eden Sayın Ercan Çimen’e, Gümüşhanespor kulüp başkanı Sayın İdris Çimen’e ve amatör takımlarımızın Sayın yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı yaşam için spora ilk adımlarını attığı amatör futbolun içinde dönen entrikalara izin vermeyin. İnanın çok fazla uğraşmanıza gerek yok. 3-5 ismi ebediyen futbolun dışına çıkarırsanız kendiliğinden her şey refaha kavuşur.

Son sözüm ise futbolcu velilerine. Lütfen çocuğunuzun nerede ve kimlerle spor yaptığının takipçisi olun.
YORUM EKLE