KIZIMIN ATATÜRK VE ULUSAL EGEMENLİK GÖRÜŞÜ

Türk milleti için iki önemli şeyi sizlere anlatmaya çalışacağım. Bunlardan birincisi Mustafa Kemal ATATÜR, diğeri de egemenliktir.

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, büyük bir devlet adamıdır. O, bir eldir, hem de dev bir el… Uzanır kucaklar biz çocukları… Düşmandan temizler bütün vatanımızı. Büyütür bizi, bütün çocukları. Hem de barış içinde.

O, karanlık günlerde bir güneş gibi doğmuş düşmandan korkmamıştır. Bizim gibi çocuklara hep güvenmiştir. Türk milletine her zaman güvenmiş olduğundan hiç başarısız olmamıştır. O’na “Ordu yok” dediklerinde “Kurulur” demiş.

Para yok” dediklerinde “Bulunur” demiş.
Düşman çok” dediklerinde “Yenilir” demiş.

Hiçbir zorluk onu küstürmemiş. Büyük lider “Ya bağımsızlık ya ölüm” demiş bizlere kurtuluş yolunu göstermiştir.


O, ülkemizin ulu lideridir. Birçok savaşta Türklere ve bütün dünyaya liderlik etmiştir. Biz Türk gençleri ona olan inancımızı ve sevgimizi yaptıklarımızla belli etmeliyiz. Hiçbir zaman bu sevgimizin üzerini örtmemeliyiz.

Ben, ATATÜRK’ümü o kadar çok seviyorum ki; her Türk çocuğu da böyle sevmelidir. ATATÜRK’ümüzün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumalıyız. O’nun bizlere en büyük armağanı 23 Nisan Bayramı’nı neşeyle kutlamalıyız.

ATATÜRK’e nasıl önem veriyorsak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na da öyle önem vermeliyiz. Meclisi açan ATATÜRK’ün emanetine sahip çıkmalıyız. Ben 23 Nisan’da çok neşeleniyorum. Hatta bazen hep küçük kalsam diyorum. Bütün arkadaşlarımın sevindiğini görmekten mutlu oluyorum. Unutmayalım ki bizler, hep böyle mutlu olmak istiyorsak ATATÜRK’ün düşüncelerini yaşamalıyız.

O’nun ilke ve inkılâpları güneş gibi karanlıkları aydınlattı. Bizlere düşen hep birlikte açtığı yolda gitmektir. Dünyada birçok ülke olduğu halde hiçbiri ATATÜRK’ün yaptığını yapamamıştır. Çocuklara bir bayram hediye etmiştir.

“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!”
M.Kemal ATATÜRK

Seval Buse ARSLAN (Kızım)
YORUM EKLE