BUGÜN BAYRAM, ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR.

Baharla beraber her yer cıvıl cıvıl! Doğa uyanıyor, ağaçlar çiçeklendi, her köşede rengarenk çiçekler açmış, özellikle leylaklar enfes. Tabii ki insanın içi içine sığmıyor, güneşin büyüleyici güzelliği de pozitif enerji veriyor. Nisan çok güzel bir ay. Yeni başlangıçlar, yeni uyanışlar yeni umutlar için, harekete geçmek için,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi çok özel bir bayramı kutlamak için.  

Bugün Bayram, Erken Kalkın Çocuklar.   
Giyelim En Güzel Giysileri, Elimizde Taze Kır Çiçekleri.
Üzmeyelim Bugün Annemizi, Bugün Bayram… Bugün Bayram…


Çocuk ve Bayram, birbirine öyle yakışan ve bütünleyen kelimeler ki, şarkılar, şiirler onlarla bir başka güzel oluyor. Tıpkı Barış’ın şarkısında olduğu gibi.

Çocuk, Atatürk 'ün gözünde de saflığı, dürüstlüğü, temsil etmiştir. Bu yüzden, egemenlik sevdasını ulusuna küçük yaşta öğretmeyi amaçlamıştır. Küçük yaşta egemenliğin önemini kavrayan bir çocuk, büyüyünce egemenliğin devamı için elinden geleni yapacağı düşünülmüştür. Hakikaten bir sözünde 'Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Sizlerden çok şey bekliyorum.” Diyerek onlara güvenini samimi olarak dile getirmiştir.   

İşte tarihimizin gurur dolu sayfalarının, yeni nesillerce öğrenilmesi ve emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla TBMM'nin açıldığı gün Türk Çocuklarına bayram olarak hediye edildi.

Evet, bugün çocuk bayramı. 94 sene önce bağımsızlığı için ölümü göze almış, yürekli, yurtsever bir avuç insanın,  Atatürk'ün önderliğinde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni açtığı gün. Ulusumuzun onur günü, övünç günü. Bağımsız cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşlarından biri. Bugün, yüce Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada tek olan bir bayram günü. Kutlu olsun, mutlu olsun…

Türk milletinin gönlünde, onun istikbalinin sarsılmaz ifadesi olarak en muazzam yeri işgal eden Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdumuzun her köşesinde coşku, heyecan ve sevinçle kutlanıyor.  Hem de tüm çocukların katılacağı, eğleneceği bir bayram şenliğinde. Çünki, öğrencileri sıkan ve yoran stat programları kaldırıldı. Kutlamalar bu yıl okullarda yapılıyor. Davul zurna, müzik, yarışmalar, şiirler ve halaylarla doyasıya eğleniyorlar.

Bu bayramın tüm çocuklara sevinç getirmesini dilerim. Hayatlarını kaplayan sınav streslerinden kurtulup bir an olsun nefes alsınlar, küçücük yaşlarında omuzlarına yüklenen yükün altından birazcık olsun sıyrılsınlar, bayramı bayram gibi kutlasınlar.

Bilirsiniz çocuklar küçük şeylerden de mutlu olurlar, en ufacık bir hediye, bir gezi, bir gülümseme, bir aferin onların saf kalplerinde çiçekler açtırır ve kocaman içten gülümsemeleriyle bizleri de mutlu ederler. Gelin onları bu güzel günlerinde mutlu edelim. Unutmayalım ki çocuklar önce ne kadar mutlu olduğunu hatırlar, sonra da nelerin kendilerini mutlu ettiğini. ‘Sevgiyle ve mutlulukla öğretilen hiç bir şey unutulmaz’ diyerek bitirelim bu haftaki yazımızı. Selam ve Sevgiler.
YORUM EKLE