EHL-İ BEYT PANEL SERİSİ ESKİŞEHİRDEYDİ

Yeni Mesaj Gazetesinin düzenlediği "İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panel geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Konferans Salonunda yapıldı.

Ehl-i Beyt yolunun ülkemizdeki mihenk taşı olan, aslanla ceylanı kucağında dost eden  Hünkar Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin ismini taşıyan böylesi bir mekanda bulunmak, paneli daha da anlamlı bir hale getirdi.

Ve nitekim öyle de oldu. Eskişehir halkının ilgi gösterdiği panelin konuşmacıları;gazetemizin baş yazarı aynı zamanda İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri) tarafından 2013 yılının gazetecisi seçilen Muharrem Bayraktar, köşe yazarlarından gazeteci yazar Selim Kotil, gazeteci  yazar Orhan Dede, ve Av.Hakan Gülerdi.

Bu muhteşem paneli; kadim dost, Eskişehir Barosu avukatlarından Av.Fahri Gürgenburan yönetti.

Yeni mesajın yazar kadrosu aynı gün bir çok ilimizde bu paneli vermek üzere yollardaydı. Birgün önce Karabükte yapılan panelin konuşmacılarını Eskişehirde görmek bizleri mutlu etti.

Panelle ilgili olarak bazı düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle belirtmeliyim ki bu paneller ile  yıllardır Müslüman coğrafyalardaki büyük fitnelerden tutunda ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün geçmişi ve yaşantısı hakkında yıllardır yapılan yalan yanlış bilgiler ve oyunlar konuşmacılar tarafından ispatlı kaynaklı ve dahi belgeleriyle birlikte gözler önüne serilmektedir.

Yıllardır bu ülkede ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal'in pak ve temiz soyu hakkında ajanlık yapanlara panel konuşmacılarından Gazeteci Yazar Orhan Dede'nin Osmanlı arşivlerinden bulup çıkardığı Mustafa Kemal Atatürk'ün seyyit soyundan geldiğinin belgesini göstermesi o kesime okkalı bir tokattı.

Yine aynı şekilde Sayın Dede; Kaynaklarıyla ortaya koyduğu İngilizlerin himayesinde kurulup büyütülen delilleriyle hiç bir şüpheye mahal verilmeyen Nakşibendilik hakkında ki açıklamaları dikkat çekiciydi.

Diğer panelist Selim Kotil Beyin müthiş analiz ve açıklamalarına paralel olarak Ehl-i Beyt ile ilgili yüce kitabımız Kuranı Kerimden aktardığı bir çok ayet  konunun önemini anlatmaya yetti. Ehl-i Beytle ilgili bir çok gerçeğin saklandığı, yazılmadığı günlerin artık geride kaldığını belirtip, Prof.Dr.Haydar Baş Beyin kaleme aldığı On iki imamın hayatını içeren Ehli Beyt külliyatını referans alan konuşması muhteşemdi.

Hukukçu Yazar Av.Hakan Güler Bey konuşmasında anayasa ve yaşam hakkı vurgusunun altını kalın çizgilerle çizerek bu coğrafyada birlik ve  beraberlik ve dahi kardeşlik içinde yaşamanın dışında başka bir seçeneğin  bulunmadığını söyledi.Bölünmez Bütünlüğümüzün et ile kemik gibi ayrılmaz bir bütün olması gerektiğini vurgulayarak din eksenli bölünmelere dikkat çekti.

Panelin son konuşmasını gazetemizin baş yazarı aynı zamanda İLESAM tarafından 2013 yılının gazetecisi seçilen Muharrem Bayraktar yaptı.

Sayın Bayraktar, ülkemizin sıcak gündemini çok geniş perspektiften zarif ve akıcı bir dille anlattı.

Anadolu coğrafyasında geçmişten bugüne kadar oynanmakta olan iç ve dış oyunlardan tutunda yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeleri ve dönen dolapları en ince ayrıntısına kadar izleyicilerle paylaştı.

Düşünce karanlığına ışık tutan Sayın Bayraktar, anlattıklarının daha fazlasının yakında çıkaracağı yeni kitabında belgeleriyle birlikte olacağı müjdesini verdi.

Bir hakkı teslim etmemiz gerekir.Yurdumuzun dört bir tarafında yapılmakta olan bu panellerin, programların kadrosunu yetiştiren  Prof.Dr.Haydar Baş hocamıza müteşekkiriz.

Tüm varlığını ve benliğini milletimize adayan,yazmış olduğu kırktan fazla eser ile insanımıza yol gösteren, yolunu aydınlatan, gerçeklerin ortaya çıkarılmasında bizlere rehber ve öncü olan,ülkemizin birlik ve beraberliğini hep ön planda tutan-vurgulayan muhterem üstadımıza minnettarız.

Eskişehir'de bu muhteşem program ile çorak gönüllerimize Ehl-i Beyt rüzgarını estiren, çiçeklerle başka bir ile uğurladığımız konuşmacılar başta olmak üzere, davetimizi kırmayıp salonu dolduran Ehl-i Beyt sevdalısı ve dostu Eskişehir halkına, bu hizmet kervanında bulunup çalışan gayret eden gönül dostlarıma  çok teşekkür ederim.
YORUM EKLE