MİLLETVEKİLİ ADAYI MEMUR İSTİFA ETMEMELİ

Malumumuz önümüzde Haziran ayı ya da daha erkene çekilerek Mayıs Ayı içerisinde 25. dönem parlemonta seçimleri yapılacak. Yüksek Seçim Kurulunun açıklamasına göre 10 Şubat 2015 tarihine kadar aday olmak isteyen memurların istifa etmesi gerekiyor.

Başbakan Cumhurbaşkanı olmak istediğinde istifa etmiyor. Milletvekilleri Belediye Başkanı olmak istediklerinde istifa etmiyor. Anadolu’nun yüreğinden meclise gitmek isteyen, Belediye Başkanı olarak hizmet etmek isteyen çalışan memurlar niçin istifa dayatması ile karşı karşıya bırakılıyor. Ne oluyor memur istifa ettiğinde beli bükülüyor. Bir de kazanamadığında toparlanması ayları buluyor. Yani devlete zeval mi geliyor.

Bakanların belediye başkanlığına adaylık iradelerini koyduklarında istifa etmelerine gerek yoktur iradesi konulabiliyorsa, Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için Başbakanın istifa etmemesi devlete zeval getirmiyorsa pek ala devlet memurları da siyaseten aday olmak istediklerinde istifa etmesi gerekmiyor. Sizler siyaseti gençleştirip yaygınlaştırmak isterken olması gerekenin devlet memurlarının önünün açılmasıdır. Bu irade devlete gölge düşürmeyecek, kamu çalışanlarının siyaset kurumuna katkısını arttıracaktır. Kamu çalışanları siyaseten aday olmak istediklerinde karşı karşıya kaldıkları bu sorun, izin haklarının kullanılması yolu ile aşılabilir. Milletvekili ya da belediye başkanı olmak isteyen kamu çalışanları, talip oldukları makama milletin reyi ile ulaşırlarsa yeni görevlerine başlar. Aksi halde mevcut görev yerlerinde kaldıkları pozisyondan devam ederler.

Katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi adına memurların önüne konan bu engelin düzeltilmesi, hem bir yanda toplumun demokrasiye olan inanç ve katılımı artırması yanında hakkaniyet açısından da bir adaletsizliği de ortadan kaldıracaktır.

Şimdilerde memleketten ve daha birçok yerden adayı olmayı beklemektedir. Bunun içinde YSK'nın son gün olarak belirttiği 10 Şubat gününü beklemektedir. Değerli bürokratlarımız sonuçta devlet memurudur. Bunun için dir ki bir takım yasal engellerden dolayı rahat hareket edememektedirler. Diyeceksiniz ki hamama giren terler, eğer siyaseti düşünüyorsa olacaklara katlanması gerekir diye. Kısa bir örnek ile devletin işçisi de kamu görevlisi ama siyasi partiye üye olabiliyor, yönetimine girebiliyor, seçimlerde istifa etmeden aday olabiliyor o zaman devletin memuru da aynı haklardan yararlandırılmalı.

Bu ülkede birçok gereksiz yasaklar son dönemlerde ortadan kaldırıldı, büyük gelişmeler yaşandı. Başörtüsü devrimini gerçekleştiren erk için yukarıda sıraladığımız olaylar zor olmasa gerek diye düşünüyoruz.

Seçimler için aday adayı olacak memurlarımıza da kim olursa olsun nerden olursa olsun kolaylıklar diliyoruz. Zira maddi ve manevi olarak gerçekten zor bir döneme girecekler. Herkes için hayırlısı olsun...

Sevgi ve Saygılarımızla...

YORUM EKLE