KELKİT’TE ÇÖZÜM BEKLEYEN İHTİYAÇLAR

Kelkit ilçemizin her geçen gün büyüdüğünü her ne kadar ifade etsek de konut artışı hariç ilçenin genelini etkileyecek bir büyüme söz konusu olmamıştır. İlçe olarak henüz kabuk kırma denilecek deyimi hak edecek bir noktaya gelemedik. İlçemizin büyümesi, daha modern bir görünüme kavuşması, sağlıklı ve güçlü bir sosyal yapının oluşması için yapılması gerekenleri ara ara paylaşmanın ilçemize katkıda bulunacağı ümidi ile ilçemizin ihtiyaçlarını sıraladık.

GENÇLİK MERKEZİ KELKİT İÇİN ÖNCELİKLİ BİR İHTİYAÇTIR.

Toplumların geleceğine yön verenler gençlerdir. Birçok ülke daha sağlıklı ve güçlü yarınlara ulaşabilmek, donanımlı ve ahlaklı gençler yetiştirmek için çaba göstermektedir. İlçemizde gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı koruyacak ve olumsuz arkadaşlıklardan uzak tutacak onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını bir yandan giderecek diğer yandan da onlarda mevcut bulunan gizil yetenekleri ön plana çıkaracak donanımlı bir yapı mevcut değildir. Bugün ülkemizin birçok yerinde iller ya da ilçeler gençleri olumsuz ortamlardan uzak tutabilmek ve yeteneklerini ortaya çıkararak gelişimlerine katkıda bulunabilmek için içerisinde Kafeterya, okuma salonları, araştırma yapabilecekleri kütüphane, oyun alanları, müzik, tiyatro, spor, v.b kursların yer aldığı Gençlik Merkezlerini açmaktadır. Ülke genelinde bir çok yerde açılan Gençlik merkezleri, Gençlik ve Spor müdürlükleri ile yerel yönetimler tarafından desteklenerek zihnen ve bedenen daha iyi yetişmiş, teknolojiye hakim, araştıran, sorgulayan ve de geleceğe olan inancı sağlam, sorumluluklarını bilen, kültürel değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirme uğraşı verilmektedir.

İlçemize açılacak olan Gençlik Merkezi sayesinde çocuklarımızı ve gençlerimizi sokaklardan, kahve köşelerinden ve oyun alanlarından kurtaracak projelerin hayata geçirilmesi ile ilçemiz sosyo– kültürel açıdan daha da gelişecektir. Bu anlamda Gençlik Merkezi ihtiyacının ilçemiz için acil ihtiyaçlardan biri olduğunu düşünüyor ve ülkemizin birçok yerinde açılan, sayısı her geçen gün artan Gençlik Merkezinin ilçemizde açılma zamanının geldiğine inanıyorum.  Kelkitli Hemşerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Metin AYVAZOĞLU’nun da gençlik merkezinin açılması noktasında ilçemiz için önemli bir şans olduğu kanaatindeyim.

KELKİTİN BÜYÜK BİR KONFERANS SALONUNA İHTİYACI BULUNMAKTADIR.

Çok yakın zamanda iki ayrı sivil toplum örgütü tarafından yapılan ve ilimiz dışından konuşmacıların katıldığı programlar göstermiştir ki ilçemizin acilen büyük bir konferans salonuna ihtiyacı vardır. Yapılan iki konferansta da Belediye Kültür salonuna sığmayan en az konferans salonundaki kişi sayısı kadar kişi mevcuttur. Ayrıca Konferans salonunda bulunan birçok kişinin de koltukta değil yerde oturması ilçemizin büyük bir konferans salonuna ihtiyacı olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Her ne kadar bu görüntüler seyirciler salona sığmadı diye basına yansısa da ortada bizi üzen bir durum mevcuttur. İlçemizde gitgide artan dernekler ve her geçen gün faaliyetlerini artırma çabasında olan sivil toplum örgütlerine ilçemiz için yapacakları büyük etkinlikler öncesi bu imkânı sunarak destek olmak gerekmektedir.

İlçemizin önünde bekleyen ihtiyaçları yeri geldikçe paylaşacağız. Bugünkü yazımızda ülkemiz genelinde gençlerin içinde olduğu durumları düşünerek ve de genç bir nüfusa sahip bir ilçe olarak önceliğin Gençlik Merkezinde olması gerektiğini düşündük. Gençlerimizin kendilerini geliştirecekleri, ailelerinin kendilerinin bulundukları yerden emin olabilecekleri bir yapıya ihtiyacımız var. En önemlisi ise gençlerimiz ahlaki tehditlerle karşı karşıya kalmadan onlar için önlem alabilmektedir. Bunun yanında ilçemizin çok önemli başka ihtiyaçları da bulunmaktadır. Okullar, Yurtlar ve sanayinin aynı alanda olması apayrı bir sorundur. Bunun yanında Gençlik ve Spor Müdürlüğü yeni binası açılmışken ve de çok iyi bir alan mevcut iken gençlerimizi bu alanlardan yararlandıracak kursların açılması da sosyo– kültürel anlamdaki acil ihtiyaçlarımızdandır. 

İlçemizi ilgilendiren her meselede elimizden geldiğince katkı sunmaya ve fikir üretmeye çalışacağız. Yazımız bir eleştiri değil yapıcı çalışmaların olabilmesi için katkı sunmaya dönüktür. Hepimizin daha iyi imkânlardan yararlanacağı bir Kelkit’e kavuşmak dileklerimle…
YORUM EKLE