CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan ile İzmir Milletvekili Özcan Purçu, dün Keşan’a gelerek Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı ve Yenimescit Mahallesi’ni ziyaret ettiler. Saat 15.00 sıralarında parti binasına gelen Gaytancıoğlu, Bircan ve Purçu burada partililer ve İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile görüştü.  

GÜMÜLCİNELİ: BU PROGRAMLA İLGİLİ BİR BİLGİMİZ YOK

 Ziyarette konuşan Erdoğan Gümülcineli, önce Keşan’a geldikleri için milletvekillerine teşekkür etti ama ardından sert bir konuşma yaptı. Gümülcineli şunları söyledi: “Sanırım kendileri Kırkpınar ziyaretinden sonra bölgemizi ziyaret etmek istediler. Ancak örgüt olarak buradaki programlarıyla ilgili bilgimiz yok. Bundan dolayı daha önce basına bilgi veremediysek kurusa bakmayın. Bu programlarıyla ilgili bir bilgimiz yok ve kısa bir süre önce bize bilgi verildi. Kendileri sanırım bununla ilgili açıklamaları vardır. Belki biraz sitemkâr oldu. Belki vekillerimizin çok daha yeni, işin başında, siyasetin hareketli, karmakarış olduğu bir süreçte bölgemize geldiler. Atlamış olabilirler ancak bir örgüt yapılanması içinden geldiğimizden, örgütteki hiyerarşinin nasıl işlemesi gerektiğini çok iyi biliriz. Şahsımla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Asıl olan örgüttür. Örgütsel anlamda bu hiyerarşiye hassasiyet gösterir ve uyulmasını herkesten isteriz. Ben de isterim ki ilçe yönetimimin tamamıyla vekillerimi karşılamak isterim. Zoraki bir bulaşma oldu. Beni arayanlar var ancak haberim yok.”  

GAYTANCIOĞLU: ÖZÜR DİLİYORUZ

Daha sonra söz alan Gaytancıoğlu, programın ilçe programına gönderilmemesinde bir art niyet olmadığının altını çizerek, “Ülke genelinde yoğun bir gündem var. Bizler büyük bir aileyiz ve koca bir çınar içerisinde sıkıntılar olabiliriz. Bu konuda özür diliyoruz” dedi.

BİZ HÜKÜMET KURMAKTAN YANAYIZ

Parti olarak tüm kesimin sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade eden Okan Gaytancıoğlu, “Özcan Purçu arkadaşımız Keşan’a gelerek, Roman nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçede onların sorunlarıyla ilgilenecek. Parti olarak bu ülkenin kurucu unsuruyuz. Kurucu unsurun da herkese eşit mesafede durması gerektiğini biliyoruz. Hükümetin kurulmasıyla ilgili 29 günlük bir süre kaldı. Partimiz görevlendirdiği Bu ekipler birinci partiyle görüşmelerine devam etmektedir. Biz hükümeti kurmaktan yanayız. Ancak şuanda hükümet azınlık da olsa savaş kararı alabiliyor. Hükümeti oluşturma yönünde bir sağduyumuz var. Erken seçim Türkiye için büyük kayıplara yol açabilir. Seçimden karlı bile çıksak ülkenin seçime ihtiyacı olmadığını biliyoruz. Seçime yapılacak masrafların emekliye, çiftçiye, taşeronun kaldırılması olarak dönmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

BİRCAN: SAĞDUYULU OLMALIYIZ

Daha sonra söz alan Erdin Bircan ise şunları söyledi: “İlçe Başkanımız Erdoğan Gümülcineli’nin sözlerini haklı buluyorum. Bu program akşam gerçekleşti. Özcan arkadaşımızın Keşan’da olmasından mutluyum. İyi bir çalışma arkadaşımız. Roman toplumunun sorunlarını ve çözümlerini bilen arkadaşımız. Destek istediği sürece yanında olacağız.” Bircan, konuşmasının devamında ülke genelinde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti ve “Terörün; dini, ırkı olmaz. Olayları lanetliyorum. Ülkemiz içerisinde sağduyulu olmalıyız. Edirne’de canlı bomba var söylemleriyle insanları tedirgin ediyorlar. Bölgemizde hiçbir şekilde terör olayı olmaz. Burası barışın şehridir. Her insan Edirne’de barınabiliyor. Toplumsal barışı sağlamış şehirlerden biri Edirne’dir.”diye konuştu.

PURÇU: BABAM BENİ EVLATLIKTAN ATAR

Ziyarette son olarak Özcan Purçu aldı. Keşan’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Purçu, “Bu ülke hepimizin. 100 yıllardan beri kardeşçe yaşıyoruz. Bu bayrak bizim ve başka bayrağımız yok. Ülkemize, birliğimize en ufak bir saygısızlık yapsam babam beni evlatlıktan ret eder. Romanlara el uzatma noktasında bir şeyler üretebiliriz. Ama vatan, bayrak ve millet sevgisini öğretmemize gerek yok. Mahalleye yapılan operasyonda basında sakıncalı cümleler kullanıldı. Ben bu bağlamda üzüldüm.”  

YENİMESCİT MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Partideki ziyaretin ardından Gümülcineli, Gaytancıoğlu, Bircan ve, Purçu, Yenimescit Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Mahallede, vekiller için kurban kesildi. Mahallede bulunan bir kahvehanede gerçekleşen ziyarette ilk olarak, Mahalle Muhtarı Fikret Kantar söz aldı.

 FİKRET KANTAR: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Açıklamasına “Vekillerimize, mahallemize yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum.” diye başlayan Kantar, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ilki gerçekleştirerek, Roman birini milletvekili olarak, meclise taşıdı. Roman kardeşimiz, tüm sıkıntılarımızı mecliste anlatacaktır. Bundan dolayı da, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gaytancıoğlu, Bircan ve Gümülcineli’nin konuşmalarının ardından CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu söz aldı.

PURÇU: ROMANLAR ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL

 Sözleri mahalle halkı tarafından büyük bir coşku ve merakla dinlenen Özcan Purçu, ilk olarak “Bugüne kadar yoksul, yoksun, aç ve işsiz kaldık. Bazen hakkımızı arayamadık, sesimizi duyuramadık. Yaşamsal anlamda bizler çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Yoksulluk ve işsiz olmamızdan dolayı elektriğimiz ve suyumuz kesiliyor. Hatta ekmek parası dahi bulamıyoruz. Kısacası, insan gibi yaşayamadık. Bu sıkıntılar günümüze kadar geldi. Artık, sizinde bir milletvekiliniz var ve milletvekili ağabeyleriniz var. Ben her zaman yanınızdayım. Romanlar artık sahipsiz değiller. En küçük sıkıntınızda bize ulaşın” dedi.  

SORUMLULUĞU BİRAZ DA KENDİMİZDE ARAYALIM

Romanların işsizlikten ve eğitimsizlikten dolayı yoksul kaldıklarını ifade eden Purçu, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak, onurumuzu ve gururumuzu kaybetmedik. Bayrağımıza ve milletimize ne kadar saygılı olduysak, bundan sonrada böyle olmaya devam edeceğiz. Biz her zaman sevdik ve saydık ancak, bir türlü hizmet alamadık, insanca yaşayamadık. Mahallelerimizde işsizlik had safhaya ulaşmış durumdadır. 100 kişiden 96’sı işsiz durumdadır. Mahallemizde birçok evin elektriği kesiktir. Yaşanan sorunların sorumluluğunu birazda kendimizde arayalım. Ben de sizler gibi çok büyük sıkıntılar yaşadım ancak, eğitimimi hiçbir zaman bırakmadım ve milletvekili olarak, karşınıza geldim. Eğer eğitimimi tamamlamasam ve okula gitmeseydim, partim beni milletvekili yapmazdı. Bundan ötürü de, çocuklarımızı aç da kalsak, okula göndermek zorundayız. Okula gitmezlerse, bu yoksulluğu kıramayız ve sıkıntıları çözemeyiz. Aileler yoksulluklarını çocuklarına miras olarak devrediyor. Yoksulluğu miras olarak, bırakmak istemiyorsak ve hukuk dışı işlere bulaşmasını istemiyorsak, çocuklarımız okuluna gidip gerekli eğitimini almak zorundadırlar.”

Konuşmasına CHP’nin Romanlarla ilgili bir projesinin olduğunu dile getirerek devam eden Özcan Purçu, “CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde, roman çocukların sağlıklı şekilde okula gitmesi için etüt evleri açacağız. Çocuklarımız, okul çıkışı eğitimlerine burada devam edecekler. Ayrıca, mahallelerde meslek atölyeleri açılacak. Keşan’da talep doğrultusunda, mesleki eğitimler verilecek. Daha sonra da, onların iş sahibi olması için yönlendirmeler yapacağız. Dolayısıyla birbirimize, partimize, ilçe başkanımıza ve bölge milletvekillerine sahip çıkalım. Birbirimizi desteklemezsek, gerekli hizmetlerin ulaşmasını sağlayamayız. Biz, sizin emrindeyiz. Bundan sonra bilinçli olalım. Türkiye’de yaklaşık 5 milyon roman var ve bir tane vekiliniz var o da benim. Ben, He-man ve Süpermen değilim. Kimin sorununa yetişebilirim ki? Günde en az bin kişiyle görüşüyorum ve herkesin sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Biz aynı geminin yolcusuyuz. Sorunları birlikte çözeceğiz. Ancak, hukuk dışı olan işlerin arkasında durmamız söz konusu değil. Haklı olduğumuz yerde her zaman yanındayız. Haklı olduğunuz her konuda başınız dik bir şekilde yürüyün” diye konuştu.

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Mahalle halkından bazılarının Keşan’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla ilgili sorulanı da cevaplandıran Purçu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hâkim ve savcılara hiç kimse etki etmesi ve baskı yapması mümkün değildir. Onlar bağımsız kurumlardır. Çocuklarınızın bir kısmı cezaevinde yatıyor. Ancak, şuanda mahkeme süreci devam ediyor. Avukatlarımız, süreci takip ediyor.  Muhtarımız aracılığıyla konu hakkında sizleri her zaman bilgilendireceğim.”