Şahin, "Gümkart ile Gaziantep Gümrük Saymanlığı’na yapılan bütün vergi ödemeleri, ithalat hangi gümrükten gerçekleşmiş olursa olsun Gaziantep kayıtlarında gözükecektir" dedi.

Gülsan Holding’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ithalatta Gümkart uygulamasının Gaziantep ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade ederek “Bu durum ilimizin tahsil edilen vergi oranı rakamlarının daha sağlıklı ve daha olumlu bir veriye dönüşmesini sağlayacak ve ayrıca ilimize her yıl aktarılan maliye hazine payının yükselmesine katkı yapmaktadır. Gülsan Holding’in bu ithalatta Gümkart uygulamasıyla kentimize katkıları küçümsenemeyecek kadar büyüktür. Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

KALKINMA ÖNEMLİ

Gümkart uygulamasının Gaziantep’te yerel yönetimlerin de ekonomisine olumlu katkı sağladığını ifade eden Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu Gaziantep’e sağlanacak her türlü katkının arkasında olduklarını ve kurum olarakta ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Topçuoğlu yaptığı değerlendirmede “Bizler Gaziantep’te üretiyor, istihdam oluşturuyor, yatırımlarımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bir kentin kalkınması sadece üretim, istihdam ve yatırımlarla değil, aynı zamanda sosyal sorumluluklarımızı da yerine getirerekte katkı sağlamak zorundayız. Gümkart uygulaması kentimizin yerel yönetimlerine bütçeden ayrılan payın artmasına önemli katkı sağlamaktadır. Gaziantep’in gelişmesi ve kalkınmasına sunulabilecek bütün katkıların yanında ve destekçisiyiz” dedi.

ZAMAN KAYBI YOK

Gümkart uygulamasıyla ilgili de bilgiler veren Topçuoğlu yaptığı değerlendirmede “Maliye Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yapmış olduğu ortak bir çalışma neticesinde firmaların ithalattan doğan vergi ödemelerine kolaylık sağlanması amacıyla Gümkart uygulaması hayata geçirilmiştir. Gümkart uygulaması sayesinde firmalarımız, ithalatı hangi ilden veya gümrükten yapmış olursa olsun ödemeyi anında Gaziantep Gümrük Saymanlığı’na bu kart aracılığıyla yapabilmekte ve zaman kaybetmeden, başka bir işleme gerek duymadan ithalata konu olan emtiayı millileştirebilmektedir. Bu uygulamayı kullanan Gaziantepli sanayici ve iş adamlarımızın yaptığı ithalattan doğan vergi gelirinin Gaziantep’in hazine payına katkısı da büyük olmaktadır” dedi. BÜLTEN