Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

GÜLYALI’DA İMAR DEVRİMİ

GÜLYALI’DA İMAR DEVRİMİ

 

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin “Gülyalı’da İmar Uygulaması Atağı” başlığıyla duyurduğu imar uygulamaları çalışmaları sürüyor. Etap etap sürdürülen çalışmaların Gülistan Mahallesi’ndeki birinci etabı tamamlanarak askı sürecine geçildi.

BELEDİYENİN ARKA CADDESİNDEKİ YOL BİLE UYGULAMASIZ

İlçenin en önemli sorununun imar uygulaması eksikliği olduğunu belirten Başkan Tepe, “İmarsız arazi üzerinde ilçenin gelişimi için hayaller kuruldu. Havalimanıyla birlikte Gülyalı’ya yatırımcının gelmesi beklendi. İmarsız araziye kimse gelip yatırım yapmaz. Bırakın, Büyükşehir Belediyesi statüsüyle köyden mahalleye dönüşen alanları, 47 yıldır ilçe belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerde dahi büyük bir uygulama eksikliği var. Karayolunun üst caddesinde, belediyemizin arkasından geçen yolda imar uygulaması yok. İlçenin gelişimi için imar uygulaması şart. Özel sektör ve kamu yatırımlarını ilçemize çekebilmek için imar uygulaması atağı gerçekleştiriyoruz. 5 yılın sonunda belediye tarihimizde gerçekleştirilen toplam imar uygulamasından fazla uygulamayı tamamlayarak imar konusunda devrim gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

SALGIN SEBEBİYLE ASKI SÜRECİNİ BEKLETMEKTEYİZ

Gülistan Mahallesi’nde başlatılan imar uygulaması çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Tepe, “İlk etabımızı tamamlayarak askı sürecine geçtik. Ancak pandemiden dolayı uygulama sahasındaki vatandaşlarımızı bu süreçte mağdur etmemek için uygulamayı askıya çıkarmadık. İlk etapta 21 hektarlık alanda uygulama işlemi gerçekleştirildi. Devamındaki 24 hektarlık alandaki çalışmalar da tamamlanmak üzere. Salgının etkisini kaybetmesi ve sosyal yaşamdaki kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte ivedilikle askı sürecine geçmek istiyoruz” dedi.

İLK ETAPTAN SONRA İLÇEYE YENİ BİR CADDE KAZANDIRACAĞIZ

İlk etapta askı sürecinin ardından tescil işlemlerinin tamamlanmasıyla ilçede karayolunun arkasında Yeniköy, Ürümbey, Alibey, Sayaca ve Gülistan mahallelerini birbirine bağlayacak yeni bir cadde oluşturacaklarını ifade eden Başkan Tepe, “İlçenin merkezinin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi, mahallelerin karayoluna inilmeden birbirine bağlanabilmesi için yeni, alternatif bir ulaşım güzergâhı oluşturacağız. Bu vatandaşlarımız açısından hem yakıt tasarrufu sağlayacak hem de vakitten kazanmış olacağız. Özellikle Aile Sağlığı Merkezimize acil durumlarda en hızlı şekilde erişim imkanını da bu sayede kazanmış olacağız” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı