19 Nisan 2024 Cuma

GÜLVERLER ET ŞİRKETİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

GÜLVERLER ET ŞİRKETİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

Isparta

Tarım ve Orman Bakanlığı; taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu listede bulunan ve Isparta’da üretim gerçekleştiren GÜLVERLER ET ÜRÜNLERİ TARIM ÜRÜNLERİ GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. basında çıkan haberlerin ardından kamuoyuna bir açıklama yayınladı.

Listede yer aldığı gibi üretimde herhangi bir Domuz ve At et gibi benzeri maddelerin bulunmadığına dikkat çekilirken, sadece piliç üretiminden elde edilen dilimli sucukta kalsiyum değerinin bakanlığın belirttiği oranın biraz üstünde çıkmasından dolayı kaynaklandığı belirtildi. Bu listede isimlerinin bulunmasının tek nedeni bu olduğuna dikkat çekilirken, basında ve kamuoyunda yanlış algılara yer verildiği belirtildi.

GÜLVERLER ET ÜRÜNLERİ TARIM ÜRÜNLERİ GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığının taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ürünleri ifşa etmiştir. Firmamız sadece dilimli Piliç Sucukta kalsiyum değerinin Bakanlığın vermiş olduğu değerin biraz üstünde çıkmasından kaynaklandığını önemle belirtiriz.

Firmamız AB standartlarında üretim yapmakta olup hemen hemen tüm ülkede varlık gösteren ürünler üretmektedir. Gülverler markası adıyla et ürünleri aparatif markası adıyla da piliç ürünleri üretmektedir. Dolayısıyla markamızı zedeleyecek davranışlarda bulunmamıştır. Medyada çıkan asılsız haberleri (Domuz ve At eti ve benzeri) gibi maddelerde kesinlikle uzaktan yakından alakamız yoktur.

Bazı medya mensupları sanki (Domuz ve At eti, ve benzeri) gibi ürünleri sanki Gülverler yapıyormuş gibi başlık atmaları maalesef halkımız yanlış anlaşılmalara mehil vermiş olmasından dolayı açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Ayrıca bakanlığın yapmış olduğu listede yalnızca Et ürünleri yer almamakla beraber farklı gıda sektörleri de bulunmaktadır. Ama yalnızca et ürünlerine odaklanmasından dolayı rahatsızlığımı bildirmek ihtiyacı duyduğumuzu siz değerli müşterilerimize arz ederiz.

Bu konuyla alakalı yanlış haber yapan veya kışkırtıcı yorumlar yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatacağımızın da bilinmesini arz ederiz.

Firmamız dün olduğu gibi bugünde kalitesinden ödün vermeden üretimlerine aralıksız devam edecektir.

KALSİYUM NE DEMEK?

Kalsiyum, vücudumuzdaki kemik ve dişleri oluşturan, onları güçlü ve sağlıklı tutmak için gerekli olan bir elementtir. İnsan vücudunda bulunan kalsiyumun %99’u kemik ve dişlerde yer alırken; %1’lik kısmı kanın pıhtılaşmasını sağlayan, eklemleri yapılandıran, kalp atışlarını düzenleyen ve sinir sisteminin onarılmasına destek olan yumuşak dokularda ve kanda bulunur.

Kamuoyunda çeşitli algılar yaratılmaya çalışılıyor işte suçlandığımız madde 

 

https://www.youtube.com/watch?v=HnwUGxjleOY

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

1213

03 Mart 2020 Salı 18:47

çok bilmiş gibi konuşmayın da ne çıkacak sizonu bekleyin

Culfa

17 Ocak 2020 Cuma 11:50

Nerede diye soracağiniza gulverler et diye googleye yazsaniz sitesi cikiyor orda yaziyo adresi. Domuz eti ve at eti cikmamis allahtan. Ucuz urunu bilerek aliyor millet ne bekliyolardiki sirf tavuk eti kirmizi et mi bekliyordunuz.

Kemikci

17 Ocak 2020 Cuma 01:45

Kalsiyumun fazlası neden kaynaklanacak tabiki de tavukları kemikleriyle kıyma yapıp sucuga donusturuyorlarda ondan kendisi itiraf ediyor işte kalsiyum bolca kemikte bulunur diye tabi oda tavuk kemiği ise

müdessir östüsün

16 Ocak 2020 Perşembe 21:06

bu firma nerede uretim yapıyor bunlara nasıl guvenelim ısparta belediyesine bağlı gıda muhendisleri ıspartada lokanatlar kasaplarda mutlaka denetim yapsın halkın sağlığıyla oynamasın yediğimiz kıymalı pidelere nasıl güvenelim

Ispartalı

16 Ocak 2020 Perşembe 20:57

Bu alana reklam alınır

fazla kalsiyum pek inandırıcı gelmiyo

16 Ocak 2020 Perşembe 20:51

peki bu dediğiniz kalsiyum fazlalılığı nerden kaynaklanıyor. tavukların beslenme aşamasında verilen yiyeceklerden mi yoksa sizin sonradan kıymalara kalsiyum ilave etmenizden mi

.

16 Ocak 2020 Perşembe 20:49

yani, kemikten ayrıştırılamamış kemikle birlikte atılması gereken etin makina ile sıyrılması ve sosis sucuk üretiminde kullanılması. kemikte kalan etlerle uğraşmak yerine kemiği ile makinadan geçirip kıyma haline getirilmesi ihtimali de var

Semih

16 Ocak 2020 Perşembe 20:42

Yıllardır gönül rahatlığı ile etlerini tükettigüniz kasap şuan da gönül rahatlığı sunduklarını tuketiyoz

Şaşkın vatandaş

16 Ocak 2020 Perşembe 20:24

Bu ete kemik karışmış demek.

sağlıksız

16 Ocak 2020 Perşembe 19:35

al ma yın bilmediğiniz markasız ürünleri almayın sağlığımızla oynanıyor resmen ... ben bu markayı ilk defa burda görüyorum ya neyse

sdü gıda

16 Ocak 2020 Perşembe 19:15

kalsiyumun fazla olmasının sebebi tavuk etinin kemikleriyle birlikte mekanik olarak öğütülmesinden yani kyma makimasının içine kemiğiyle atılmasından kaynaklanıyor. insanlara et diye kemik yediriyorsunuz bide bunu masum göstermeye çalışıyorsunuz

Mülayim Sert

16 Ocak 2020 Perşembe 18:31

2 LİRALIK SUCUĞUN İÇİNDEN KÜÇÜK ALTIN ÇIKCAK HALİ YOKYA

suskun

16 Ocak 2020 Perşembe 17:43

mekanik ayrılmış kanatlı eti tespiti > nette yazan bilgiye göre kemik sıyırma işlemi. kalsiyum fln yazmıyor raporda?

yorumcu

16 Ocak 2020 Perşembe 16:41

Yani bu firmanın ürünlerini tüketmeye devammı edelim devletin uyarısına rağmen sayın bomba32? Tamam reklam alın ama bu kadarına da pes!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR