Yukarı
250772

Gültepe Rumeli Şenliği’nde büyük coşku

14 Haziran 2019 11:55

Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlandı. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (İFD) de destek verdiği şenlik, dün akşam 14. kez düzenlendi. Etkinliğe katılarak, bölge sakinleriyle birlikte halay çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dayanışma ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine dikkat çekerek, “Konak’a çalışmaya geldik” diye konuştu.

Kortej yürüyüşüyle başladı

Gültepe Rumeli Şenliği, Gültepe Otobüs Son Durağı’ndan Turgut Reis İlköğretim Okulu’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selimiye ve Turgut Reis caddelerinde, dernek üyeleri ve semt sakinleriyle birlikte yürüdü.

Düzenlendiği her yıl, İzmir’in farklı semlerinde yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri ile Gültepe semti sakinlerini ağırlayan şenlik, okul bahçesinde artan katılımla ve renkli etkinliklerle devam etti.

Başkan Batur, okul bahçesindeki etkinliklerde Makedonya’dan gelen konuklarını da ağırladı. Makedonya Başbakanlık Danışmanı Daniel Dimevski, Spor Bakanı Yardımcısı Spendi Hajreddin ve Debre Belediyesi Başkan Yardımcısı Drilion Leshi de şenliğe katıldı. İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Serbest ile İzmir Balkan Kadın Dernekleri Başkanı Serap Kaplan Çalışkan’ın da katıldığı etkinlikte, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve bölge muhtarları da yer aldı.

Başkan Batur, halaya katıldı

Okul bahçesinde Rumelili Ekrem ve Erşan’ın hareketli, coşku dolu türküleriyle başlayan şenlikte vatandaşlar sanatçılara eşlik ederken, Batur da katılımcılarla birlikte halay çekti. Mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için üç gündür İstanbul’da çalıştığına, daha sonra Ankara’ya geçerek, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısına katıldığına işaret eden Başkan Batur, “Bugün de burada sizinle beraber olmak bana ayrı bir heyecan ve onur veriyor. İstanbul’da üç gündür, sokak sokak çalışıyoruz. İstanbul’da büyük bir heyecan, dayanışma ve büyük bir mücadele var. Ortada yenilen bir hak var ve Ekrem İmamoğlu o hakkı yeniden alacak” dedi.

“İstanbul, Türkiye’nin kaderini değiştirecek”

İstanbul’un, 23 Haziran’da Türkiye’nin kaderini değiştireceğine tüm kalbiyle inandığını dile getiren Batur, “İstanbul’dan aldığım enerjiyi ve selamı size getirdim. 23 Haziran’da hem İstanbul’da hem Türkiye’de her şey çok güzel olacak. Ben tüm kalbimle buna inanıyorum” diye konuştu. Gültepe Rumeli Şenliği ve benzer etkinliklerin devam edeceğini de vurgulayan Batur, “Biraz önce hep beraber halay çektik, gerçekten kanımız kaynamış. Halay insanların dayanışma ruhuyla birbirinden enerji aldığı bir oyun. Göçmen kardeşlerim Rumeli’den, suyun öte tarafından bu yana gelip, birlikte olmayı, bir arada yaşamayı başarmıştır. Biz de Selanik göçmeniyiz; dedelerimiz Rumeli’den gelmiş ve bu kente yerleşmiş. Hepimiz, Rumelisi Karadeniz’i, doğusu batısı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bundan sonra düzenlenecek tüm etkinliklerde, dayanışma ruhuyla sizinle birlikte olmak bize ayrıca onur verecek” dedi.

“Konak’a çalışmaya geldik”

Bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili olarak mahallerde toplantılar düzenleneceğini de söyleyen Batur, Gültepe planlarının yakında bölge halkıyla paylaşılacağını da belirtti. Batur, “Konak’a yatmaya değil, çalışmaya ve Konak’ı sokaklarıyla, yapılaşmasıyla, çevresiyle, doğasıyla çağdaş ve gelişmiş bir ilçe yapmaya geldik. 31 Mart seçimlerinde Gültepe’de, sandıklarda tarih yazdınız ve bize destek oldunuz. Sizlere minnettarım, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dimevski: Bir memleketiniz de Makedonya

Başkan Batur’un ardından söz alan Makedonya Başbakanlık Danışmanı Daniel Dimevski ise “Buradaki bu enerji bize büyük bir gurur veriyor. Makedonya’dan size selamlar getirdik. Evet, sizin memleketiniz Türkiye ama unutmayın bir memleketiniz daha var; orası da Makedonya” dedi.

“Yaslandığımız dağların başında başkanımız var”

Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Birol Özkardeşler de Konak Belediyesi’nin şenliğe verdiği desteğe işaret ederek, “Balkan kelimesi sıra dağlar anlamına geliyor. Bizim de Balkanlılar olarak her zaman yaslandığımız dağlarımız var ve bu dağların başında da Konak Belediye Başkanı yer alıyor. Başkanımız bu şenliğin düzenlenmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. Kendisine tüm Rumeliler, Gültepeliler adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okul bahçesinde Üsküp halk oyunları gösterisiyle devam eden şenlikte, Balkan müzik grubu Sakoband ile solist Şule Çaycı ve Burhan Güneş de sahneye çıktı. Konak’ta dostluk ve kardeşlik rüzgârı estiren şenlikte, katılımcılar keyifli anlar geçirdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR