Gülnar Tek Yürek Oldu

Gülnar’dan Afrin’e 7 ton iç badem ve kuru üzüm gönderildi.

Gülnar Tek Yürek Oldu
Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar Belediyesi tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtındaki Mehmetçiklerimize manevi destek sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlardan toplanan 7 ton kuruyemiş coşkulu bir törenle Afrin’e gönderildi.

Vatandaşların adeta seferber olduğu kampanyada, askerlerimize gönderilmek üzere, ilçede yetişen üzüm ve iç bademler 100’er gramlık olarak paketler halinde özenle hazırlandı.  Hazırlanan paketlerin Afrin’e göndermek için ilçede Kaymakamlık ve belediye tarafından tören düzenlendi.

Tören Merkez Camiinde tüm şehitlerimiz için okunan mevlitle başladı. Ardından Gülnar Protokolü, daire amir ve müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla ellerde Türk Bayrakları ile şehitlerimizi anma ve zeytin dalı operasyonuna destek için kortej yürüyüşü yapıldı.  Mehmetçiğe destek için yapılan kortej yürüyüşü Hükümet konağında sona erdi.

Burada bir konuşma yapan Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” sözleriyle birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını belirtti. Günel, “ Biz bir olduğumuz zaman, iri olduğumuz zaman, diri olduğumuz zaman hiçbir güç bizi alt edemez. Askerlerimiz en kısa sürede Afrin merkeze girecek ve orada bulunan Müslüman din kardeşlerimiz kurtulacak. Türk Askeri Afrin’e vatan elde etmek veya toprak kazanmak için girmedi. Oradaki mazlumların din kardeşlerimizin elinden tutmak için orada” dedi. Başkan Günel ayrıca Gülnar bir kez daha birlikteliğini göstermiştir. Bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum dedi.

İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör ise konuşmasında; “Bu gün burada şu gök kubbenin altında Toros Dağların eteğinde Göksu ırmağının kenarında Şehitlerimizin şahitliğinde başta son devletimiz kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının huzurunda Çanakkale Zaferini anmak ve Afrin’e destek için toplanmış bulunmaktayız. Orta Asya’dan getirdiğimiz sönmeyen hilalimiz hira dağında yıldızımızla birleşti. Türk, Kürt, Laz, Acem, Arap Malazgirtte zaferi gördük. Bu millet 15 Temmuz’da ihaneti gördü. Bu Millet tankların altında ezildi. Kendi uçaklarıyla bombalandı ve 250 Şehit verdi ama yinede yılmadı. Düşmanın önüne Ömer Halis Demir oldu. 100 yıl önce Çanakkale’de yedi düvele artık yeter diye kükreyen bu aziz millet, bugün Afrin’de sınırımızda kaleler kuran, tüneller açan, bombalar yığan, tırlarla sınırımıza gelen 30 bin haine karşıda dik duracaktır, yenilmeyecektir. Bugün buradan Ordumuza manevi destek olmak için Gülnar Bademini, Gülnar Üzümünü, Gülnar Elmasını yolluyoruz. Ama şunu bilsin ki gafiller eğer yarın söz konusu Vatan olursa 250 Bin Gülnar’lı göreve hazırdır. Çok yaşasın Milletimiz, Çok yaşasın Devletimiz” dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri şiirler okudu. Tiyatro gösterimini sundular. Gülnar Anadolu Lisesi öğrencileri Şehit yakınlarına Türk Bayrağı armağan etti. İlçe Müftüsü Bilal Kadı’nın yaptığı duaya Gülnar’da binler âmin dedi. Afrin’e gidecek kamyonu vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile uğurladı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
Gülnar Tek Yürek Oldu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36