Beyaz eşya yüzde 7,2 büyüyecek

TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, beyaz eşya sektörünün bu yıl yüzde 7.2 büyümesini beklediklerini bildirdi. Güler, şubatta satışlarında çift haneli büyüme yaşanabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler, sektörel büyüme tahminlerini paylaştı.

Basın toplantısında konuşan Güler, beyaz eşya sektörünün 2017 yılında yüzde 7.2, ihracatın ise yüzde 8.3 büyümesini öngördüklerini söyledi.

Güler, sektörde satışların 2016 yılında yüzde 6.5 büyüdüğünü, büyüme hızının artarak devam ettiğini bildirdi.

Ergün Güler, beyaz eşya sektörünün iç piyasa ve ihracat toplamında 24 milyona adete yaklaşan satışla 2016'yı tamamladığını aktardı. 2016 yılında en büyük sorunun iç pazarın daralması olduğunu söyleyen Güler ”Son açıklanan TÜİK verisine göre de sanayi üretim endeksinde 2016 yılında en yüksek azalış yüzde 5,6 ile dayanıklı tüketim malı imalatında olmuştur. Yine TUİK verilerine göre Aralık Tüketici Güven Endeksi 63,4 olarak gerçekleşerek son 3 yılın en düşük değerlerinden birini görmüştür” dedi.

'Şubatta çift haneli büyüme görülebilir'

2017'de ise beyaz eşya sektöründe yüzde 7 büyüme beklediklerini aktaran Güler, "Nisandan sonra ÖTV indiriminin bitmesiyle umarım düşüş yaşamayız" diye konuştu.

TÜRKBESD Başkanı, "ÖTV teşviği ile iç piyasa daralmasının önüne geçilecek. Bayilerle yaptığım görüşmelere göre şubatta sektörde çift haneli büyüme görülebilir" değerlendirmesini yaptı.

Arçelik’in buzdolabı satışları ÖTV indirimi ile yüzde 60 arttıArçelik’in buzdolabı satışları ÖTV indirimi ile yüzde 60 arttı

Şubat ayı başında, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı, bulaşık yıkama makinesinin de aralarında bulunduğu beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmişti.