REKLAMI GEÇ

Güleç: Denizli gibi KOBİ merkezlerinde üretim canlandırılacak

Güleç: Denizli gibi KOBİ merkezlerinde üretim canlandırılacak

Vatan Partisi Denizli 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Güleç, aralarında Denizli’nin de bulunduğu küçük ve orta ölçekli sanayi merkezlerinde üretimi canlandıracak projeler uygulayacaklarını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2015 Çarşamba, 16:13

Vatan Partisi milletvekili adayı Mustafa Güleç, seçim beyannamesinde “Üreten Türkiye”nin tüm detaylarıyla yer aldığını, iktidarlarında herkese iş, köylü ve sanayiciye destek, çarşılara bereket, millete dirlik vaat ettiklerini belirtti.

ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLECEK
Geçmişte uygulanan ekonomik politikaları eleştiren Güleç, “Kemal Derviş’lerin ve AKP’nin borçlanma ekonomisi, yediden yetmişe bütün milleti borca batırdı. İktidar ve muhalefetiyle meclisteki partilerin sıcak para dilenmekten başka çözümleri yok” ifadesini kullandı.

“GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASINA SON VERİLECEK”
Faize, ranta, saraylara, dolar ve borsa vurgununa giden kaynakları üretime çevireceklerini anlatan Güleç, “Borsa kazançlarını vergilendirerek tarıma ve sanayiye destek oluşturacağız. Sanayi ve tarım üreticimizi gümrüklerle koruyacağız. Avrupa Birliği ile yapılan Gümrük Birliği Anlaşmasına son vereceğiz. Ülkemizde üretebildiğimiz malları dışarıdan almayacağız, yerli üretimi geliştireceğiz” dedi.

SANAYİCİYE DESTEK
Rantçıları ve vurguncuları değil, sanayiciyi destekleyerek üretime özendireceklerini ifade eden Vatan Partisi adayı Mustafa Güleç, “Bursa, Denizli, Kayseri, Adana, Mersin, Gaziantep, Çorum, Malatya, Çorlu, Çerkezköy gibi küçük ve orta sanayi merkezlerinde üretimi canlandıracak. Büyük sanayimizin yan ürün ihtiyacını ülke içinden karşılayacağız” diye konuştu.

“KREDI KARTI BORÇLARININ FAIZI SİLİNECEK”
Mazotta ÖTV’yi kaldıracaklarını, diğer vergileri indireceklerini, çiftçiye ucuz mazot, gübre, tarım ilacı, tohumluk ve kredi vereceklerini dile getiren Güleç, şöyle devam etti: “Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Balık Kurumu gibi çiftçi ve besicimize hizmet eden KİT’leri yeniden kurumlaştıracağız. Toprak ve tarım reformuyla yoksul köylüyü toprağa kavuşturacak ve tarım arazilerinin verimli işlenmesini sağlayacağız. İşçiye, kamu çalışanlarına, emeklilerimize insanca yaşayacakları ücreti ve aylığı sağlayacağız. Çiftçinin ürününe değer fiyat vereceğiz. Halkın alış gücünü genişleterek piyasada talebi artıracak ve çarşıları şenlendireceğiz.

Taşeronluk uygulamasını kaldıracağız. Asgari ücreti işçilerin taleplerine uygun olarak bir ailenin çağdaş ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde belirleyeceğiz. Kredi kartı borçlarının faizini silecek ve kalanı beş yıla yayarak tüketiciyi ferahlatacağız.
Evlere dört kişilik ailenin ihtiyacını karşılayacak ölçülerde, elektrik ve suyu parasız vereceğiz. Gazilerimiz ve şehit yakınlarımızın özlük haklarıyla ilgili taleplerini yerine getirmek, namus borcudur. Milletvekili maaşları, en yüksek devlet memuru maaşını geçmeyecektir.”

HERKESE PARASIZ VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ
Herkesin sağlık hizmetine ulaşmasını sağlayacaklarını anlatan Güleç, genel sağlık sigortasını kaldırarak, TC nüfus cüzdanı olan her vatandaşa yaş sınırı koymaksızın parasız sağlık hizmeti sağlayacak düzenlemeleri iki yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.

MAVİ VATAN İÇİN DENİZCİLİK BAKANLIĞI
Türkiyemizi deniz ülkesi yapacaklarını kaydeden Güleç, dış ticaretin yüzde doksanını kapsayan deniz ulaşımını bölge ve dünya ölçeğinde geliştireceklerini, yeni yatırımlarla iş alanları açacaklarını, açık denizlerdeki doğal kaynakları değerlendirmek için gereken güvenlik siyasetlerini ve olanaklarını yürürlüğe koyacaklarını belirtti.

VERİMLİ EKONOMİ İÇİN ADALET REFORMU
Vatan Partisi 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Güleç, hukuk ve adalet reformuyla ekonomiye verimlilik getireceklerini, rantlara son verecek üretim ekonomisinin hukuki temelini inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı