‘Gücümüzü milletten alıyoruz’

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, referandum çalışmaları kapsamında Çorum’u karış karış dolaşamaya devam ediyor.

27 Mart 2017 Pazartesi 20:44
‘Gücümüzü milletten alıyoruz’

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, referandum çalışmaları kapsamında Çorum’u karış karış dolaşamaya devam ediyor.




16 Nisan Referandum seçimlerinde “Neden EVET” denilmesi gerektiğini, Üçdutlar ve Buharaevler mahallelerinde hemşehrilerine anlatan Uslu, “Yeni sistemle Halkın seçtiği, halka hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, Cumhurbaşkanın Meşruiyeti, Demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri güçlendirilmiştir. Gücümüzü milletten alarak millet için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı temel hak ve özgürlükler konusunda kararname çıkartamaz. TBMM'nin üstünlüğü her zaman esastır. Kabineyi Cumhurbaşkanı oluşturacak. Meclisten güvenoyu alma zorunluluğu olmayacak. Yürütme kısa sürede kurulup çalışmalara başlayacak. Meclis, Cumhurbaşkanını denetleyecek. Yürütme ile Yasama arasında bir denge ve denetim mekanizması oluşacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir rejim değil bir hükümet modeli değişikliğidir” dedi.



Uslu daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. 


Son Güncelleme: 28.03.2017 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.