Hıdıroğlu toplantıda gündemi değerlendirdi ve hedeflerini anlatarak önemli mesajlar verdi. Lojistik köy, GTO Akademi, Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi, bölge odaları platformu, Suriye masası gibi eski projeleri devam ettireceklerini belirten Hıdıroğlu, Göç Bakanlığı kurulmasını gündeme taşıyacaklarını söyledi. Türkiye'yi içinden geçtiği zor dönemden yine Gaziantep'in kurtaracağını belirten Hıdıroğlu, Suriye'den güzel sinyaller gelmeye başladığını, savaşın bitmesiyle birlikte Gaziantep'ten oraya gönderilecek un, makarna bulunamayacağını, ihracat patlaması yaşanacağını iddia etti. Hıdıroğlu, ekonomide yılın ikinci çeyreğinden itibaren iyileşme beklediklerini belirtti.
Grant Otel'de düzenlenen toplantıda başkan yardımcıları Fatih Mehmet Güllüoğlu ve Sadık Koçak'ın yanısıra sayman, Mustafa Sami Akay, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Halil Zengin, Hüseyin Hüsnü Özgüler, Ömer Faruk Melekoğlu, Kamil Tosun, Murat Karakaş, Mehmet Bülent Evyapan, Mustafa Zor ve Genel Sekreter Vekili Figen Çeliktürk hazır bulundu.

TEK BİR VAATTE BULUNDUK

Hıdıroğlu, sözlerine İzmirde yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Hıdıroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutladı. Hıdıroğlu, "Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım Gaziantep Ticaret Odası gibi Türkiye'nin en güzide kurumlarından birinin yönetimine talip olduk ve tek bir vaatte bulunduk. Birlik ve beraberlik içerisinde üyeye hizmet, Gaziantep'e hizmet, Türkiye'ye hizmet. Bunun içinde yapacağımız her işte şehrimizin vatanımızın çıkarlarını ön planda tutacağız. Kentin ortak aklı ile hizmet ederken, kurum hafızasını, kültürünü unutmadan sahipleneceğiz. 119 yıl boyunca odamızda görev almış tüm başkanlara ve takım arkadaşlarına verdikleri hizmet için teşekkür ediyorum" dedi.

900 SURİYELİ ÜYEMİZ VAR

Ticaret Odası'nın hiç arzu edilmeyen bir süreçten geçtiğini, ancak en kısa sürede tüm olumsuzlukları geride bırakarak, geleceği konuşmaya başladıklarını dile getiren Hıdıroğlu şunları söyledi:" İşe bizim de onay verdiğimiz mükemmel projeleri devam ettirmekle başlıyoruz. Örneğin lojistik köy, GTO Akademi yani eğitim kampüsü, Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi, bölge odaları platformu, turizm, gastronomi, sektörel fuarları ve Suriye masası. Bölge odaları platformu bölgenin turizmine büyük katkı sağlayacak. 7 oda ve 3 kalkınma ajansının ortaklığında hayata geçirmeye çalıştığı "Akdenizden Mezopotamya'ya Mozaik ve Gastronomi Yolculuğu" projesinin de takipçisi olup, yeni projeler üretmek için çalışacağız. Oda olarak 900 Suriyeli üyemize hizmet vermek için kurduğumuz Suriye masasında bilgi ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz, eğitimler düzenliyoruz."

GÖÇ BAKANLIĞI GAZİANTEP'TE KURULMALI

Suriyelilerin Türk toplumuna sağlıklı bir şekilde entegrasyonu, koordinasyonun daha kolay sağlanması ve sorunların daha çabuk çözülmesi için Göç Bakanlığı kurulmasını gündeme taşıyacaklarını belirten Hıdıroğlu, "Hatta bu bakanlığın Gaziantep'te kurulması noktasında lobi çalışmaları yapacağız. Kültürel değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Eğitim önceliklerimizden biri. KÜSGET bölgesinde GTO Akademi Eğitim Kampüsü içerisinde faaliyete geçireceğimiz Özel GTO Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Meslük Yüksek Okulu uygulamalı mühendislik bilimleri Üniversitesi ile GTO Akademi, Gaziantep'i okul ve iş dünyasını biraraya getirebilen bir eğitim modeline hazırlıyor. Ayrıca bu kampüs içerisine bir ticaret müzesi ve ticaret kütüphanesi de kurabilirsek Gaziantep ticaret kültürünü tüm dünya ekonomi literatürüne örnek olarak taşımayı da başarırız" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ GAZİANTEP KURTARACAK

Son dönemde Gaziantep isminin ne yazıkki olumsuz bazı olaylarla birlikte anıldığını ifade eden Hıdıroğlu, Gaziantep'in barış, yatırım, ticaret, gastronomi kendi olduğunu, tüm dünyaya anlatmak zorundayız. Huzur ortamı için ihtiyacımız olan şey bir olmak kutuplaşmamak. Tüm olumsuzluklara rağmen 2016 yılında en fazla ihracat yapan 5. İl olduk. 400 bine yakın mülteciye kucak açmış yanı başında operasyonların sürdüğü bir şehir olarak bunu başardık. Türkiye'yi içinden geçtiği zor dönemden yine Gaziantep kurtaracak. Biz oda olarak terörle, ekonomik durgunlukla mücadelemizi işimize sarılarak vereceğiz" dedi.

AYAKLARINA HALI SERMELİYİZ
'Gaziantep imajı adına, başarısı, çalışkanlığı, turizmi adına yapabileceğimiz en güzel işlerden biride Gaziantep'in uluslararası organizasyonlara, projelere ev sahipliği yapmasına devam etmektir' diyen Hıdıroğlu, "Domateks Halı Fuarını Mayıs ayında görkemli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Mart ayında Mobilya fuarımız var. Halı fuarına tüm dünyadan katılımcı ve ziyaretçi çekebilmek için dünyanın ayaklarına halı sermeliyiz. Eğer biz insanları buraya getirebilir ve buranın güvenli, tarih, kültür, gastronomi, üretimde nasıl bir zenginliğe sahip olduğunu anlatabilirsek şehrimize hem döviz, hem de huzur ve umut kazandırmış oluruz. Bu Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde yürütülen, "Şimdi Gaziantep'e Gelme Zamanı" projesine verdiğimiz desteğin de bir göstergesidir" dedi.

İHRACAT PATLAMASI OLUR

2017 yılında birinci çeyrekten sonra ekonomide iyileşme beklediklerini söyleyen Hıdıroğlu, "Suriye'den güzel sinyaller geliyor. Herkes usandı artık. Beklentimiz barışın bir an önce gelmesi. Eğer barış ortamı sağlanırsa oraya gönderecek un, makarna bulamayacağız. İhracat patlaması yaşanır" dedi. Meral KINACILAR