Mevzuat

GTHB Azami Çalışma Süresini Tamamlayan Yöneticiler Re'sen Atanmayacak

Resmi Gazete’nin 14 Eylül 2017 tarihli sayısında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. 

Yayımlanan yönetmelik değişikliğinde 2017 yılına ilişkin geçici madde eklendi. Eklenen maddede “Bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri 2017 yılı için uygulanmaz.” ifadelerine yer verildi. 

Yönetmelik değişlikliğinin detayları için TIKLAYIN.

Bu yönetmelik değişikliği kapsamında 31 Aralık itibari ile aynı unvanda azami çalışma süresini tamamlayan yöneticiler takip eden Haziran – Eylül döneminde Re’sen yer değişiklğine tabi tutulmayacaklar. 2017 yılı için 3. fıkrası uygulanmayacak madde ise şöyle;

MADDE 10 – (1) Bakanlık taşra teşkilatı yöneticilerinin aynı unvanda 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerinde asgari çalışma süresi en az iki yıl, diğer hizmet bölgelerindeyse aynı unvanda en az üç yıldır. Bulundukları hizmet bölgesinde aynı unvanda azami çalışma süresi ise en çok beş yıl, kuruluşlarda en çok yedi yıldır.

(2) 31 Aralık itibariyle görev yaptıkları hizmet bölgesindeki asgari çalışma süresini tamamlayarak yer değiştirme talebinde bulunanların atamaları, hizmet ihtiyaçları dikkate alınarak, haziran-eylül döneminde yapılabilir.

Hükümleri Uygulanmayacak Fıkra: (3) 31 Aralık itibariyle bulundukları hizmet bölgesinde aynı unvanda azami çalışma süresini tamamlayan yöneticiler, takip eden haziran-eylül döneminde re’sen yer değişikliğine tabi tutulurlar.

(4) Bir, iki ve üçüncü fıkra hükümlerine göre yapılacak yer değiştirmelerde yöneticiler, daha önce aynı yönetici unvanıyla görev yapmadıkları ya da asgari çalışma süresini tamamlamadıkları 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 inci hizmet bölgesi illerine sırasıyla atanırlar.

(5) Bu maddede belirtilen şartlar kapsamında atanmaları gereken hizmet bölgesinde münhal kadro bulunmayanlar sırasıyla üst hizmet bölgelerine atanabilirler. Ancak, bu şekilde atananlar, atandıkları üst hizmet bölgesindeki azami çalışma sürelerini tamamlamaları ya da söz konusu hizmet bölgesinin asgari çalışma süresi kadar çalıştıktan sonra yer değiştirme müracaatında bulunmaları halinde, daha evvel kadro doluluğu nedeniyle atanamadıkları hizmet bölgesine öncelikli olarak atanırlar.

(6) Yöneticilerin atandıkları ilde aynı unvanda en az bir yıl çalışmaları kaydıyla hizmet bölgelerindeki asgari veya azami çalışma sürelerini aynı hizmet bölgesindeki farklı illerde tamamlamaları mümkündür.

(7) 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerindeki azami çalışma sürelerini tamamladıkları halde kendi istekleriyle yine 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinden birinde görev yapmak isteyenler, görev yaptıkları il dışındaki diğer 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinden birine aynı unvanla atanabilirler. Bu suretle atananlar atandıkları illerde de asgari ve azami çalışma sürelerine tabidirler.

(8) Bu madde hükümlerine göre re’sen yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilen yöneticilerden atandıkları yerde göreve başlamayanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü madde hükümleri uygulanır.