Başsavcı’dan ’paralel yapı’ çağrısı

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Paralel yapıyla mücadelede bize dedikodu lazım değil. Bize adli tahkikatları yönlendirebilecek, samimi ve bu verecekleri ifadeleri vatan borcu olarak gören vatandaşlar lazım" dedi. Sinop Genç MÜSİAD tanıtım lansmanı

Başsavcı’dan ’paralel yapı’ çağrısı

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Paralel yapıyla mücadelede bize dedikodu lazım değil. Bize adli tahkikatları yönlendirebilecek, samimi ve bu verecekleri ifadeleri vatan borcu olarak gören vatandaşlar lazım" dedi.

Sinop Genç MÜSİAD tanıtım lansmanına katılan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya yaptığı konuşmada Sinop'ta sürdürülen Paralel Yapı soruşturmasına değindi. Sinop Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Kaya, paralel yapıyla mücadelede herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, Sinop'ta yapılan operasyonlarda MÜSİAD dışında birçok sivil toplum kuruluşundan bekledikleri desteği göremediklerini kaydetti. Ozan kaya konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün benim bulunduğum, yaşadığım şehirde elbette tüm terör örgütleriyle mücadele edebilmem lazım. Fakat en ciddi ve en yakın tehdit olarak paralel devlet yapılanması, Fethullahçı Terör Örgütü'nü karşımda bir tehdit olarak görüyorum. Memleketin birçok yerinde vatan evlatları nasıl mücadele ediyorlarsa, gece gündüz uyumuyorlarsa, ben de hain terör örgütüyle gece gündüz mücadele etme noktasında gece gündüz emeğimi sarf ediyorum. Ancak gelinen noktada; maalesef bu hain terör örgütüyle mücadelenin algılamadığı, ne olduğunun bilinemediğini görüyorum. Biliniz ki bu terör örgütü de diğer silahlı terör örgütleri kadar tehlikeli ve ülkenin geleceğine kast etmiş bir terör örgütüdür. Bu mücadelede birçok sivil toplum kuruluşundan beklediğimiz desteği alamadık. Fakat MÜSİAD'dan bu desteği biz fazlasıyla aldık. Bu nedenle sayın başkana bu hususta teşekkür ediyorum. Bu konularla ilgili bildiğini, gördüğünü anlatmak bir vatan borcudur. Fakat insanlarımız maalesef kahvede konuşuyorlar, sokakta konuşuyorlar, adli makam ve mercilerin önüne geldiklerinde konuşmuyorlar. Bize dedikodu lazım değil. Bize adli tahkikatları yönlendirebilecek, samimi ve bu verecekleri ifadeleri vatan borcu olarak gören vatandaşlar lazım. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İnanın bu gün memleketin birçok yerinde elinde silahı ile canını ortaya koymuş vatan evlatlarının mücadelesi kadar bizim mücadelemiz de gereklidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem